fredag 29 oktober 2010

Cravings

Under min förra graviditet så var jag sugen på pasta med salt och smör, gröna äpplen, GBs hasselnötglass (delade ett 1-liters papperspaket och åt direkt ur med sked) och på slutet hägrade Daimstruten.

Nu verkar det bana åt det sura hållet. Pizzasallad tex. Även glass är jag ofta sugen på. Så krossad choklad har fått tagit över hasselnötsglassens existens. Eftersom någon korkad människa har tagit ur den ur deras sortiment. Annars är jag mest sugen hela tiden. Det räcker inte med en madarin på rasten, nä.. Tur det är fredag idag så jag får knapra på något gott till kvällen.

Jag väntar med spänning vad kroppen kan tänkas behöva framöver. Ramlar jag tillbaka på pastan med smör och salt i överdrift eller kommer jag att behöva slicka i smyg på en betongvägg eller så.

För övrigt så sniglar sig dagarna fram. Jag är visst i v. 17 nu. 17 + några dagar tror jag. På måndag kl 13.00 entrar vi Specialistmödravården för ultraljud äntligen. Ni kan tro att vi längtar. Vi tänker ju ta reda på vad det är för sort. Det är ju lite enklare då med kläder och bestyr. För att inte tala om tapeter och färg till sovrummet!!!

Här är iallafall Miss Proppmätt, njut och beskåda!!

v.17 + ett gäng med dar

I kväll laddar vi med plankstek och Idol med sys A med man. Ellakaramella ska på Halloween-disco minsann den lilla sippan. Spännande. Undar just vad lillfis tycker om det när inte han får vara med.. ?.. kanske kan mutas med popcorn. Trevlig helg siktar jag på, detsamma till mina vänner.

tisdag 26 oktober 2010

Eftermiddag alena

Tänk vad skönt man kan ha det en ensam timme en tisdagseftermiddag. Om det är något som Lillfis tycker är roligt så är det att åka med pappa till Tippen. Det är just där de är nu med ännu ett lass med skräp.

Jag sitter här och slappar och samtidigt storkockar jag en fiskgratäng. Ni vet en sån där vanlig i folie som sköter sig själv i ugn. Helt underbart med halvfabrikat (i viss mån förstås) och den är dessutom riktigt god.
.
Jag hittade på årets bild bland mina foton. Den är så rolig så jag skrattar varje gång jag ser den. Sen hittade jag andra fina bilder värda att minnas. Årets händelse finns bland dem och är först här nedan.






Giftemål i Grövlesjön mellan sys A och hennes Leif.

Vi blev väldigt överraskade och fick äran att vara vittnen när de vigdes ute på fjällstugans altan. Många glädje tårar förstås! Så vackert!


En solig vårdag i Gläntan i Hälsingberg tittade vi på grodyngel


Massor med härligt mys


Snickarkille


Virvla
.

Busfrö


Bygge av altan med svärfar kontrollerande över axeln

Grillning


Mina bästa grabbar



Klart man ska ha Plättårta med jordgubbar när man fyller 4 år!

Kusiner

Kalas på nybyggda altanen förstås

även om räcket saknas

Bosses kompis Alvin


Dragracing i Orsa över midsommar med hela crossgänget med familjer


Mathias


Midsommarskål vid vägkanten på campingen

Leif förgyller årets bild

måndag 25 oktober 2010

Helgen

Jaha. Då var det måndag igen. Den här helgen har sprungit förbi. Lite för fort för min smak kan jag tycka men det har varit härlig.

På fredagen hade vi popcornsmys med en lite piggare lillfis. På lördagen var han fortfarande lite vissen så vi hoppade över kalaset och kurerade oss hemma istället. Jag bakade kladdmuffins och Mathias fixade det sista på altanräcket.



På söndagen gratulerade vi pappan med paket och frukost på sängen. Sedan bakade vi nonstopkakor och drog runt snabeldraken (dammsugaren) en vända och vips så var klockan 14 och familjen drällde in på födelsedagsfika. Mathias fick en snöplog, biobiljetter, snickarbälte, planksteksplankor och lite annat. Jättetrevligt förstås och tänk att man kan bli helt slut av kalasade. Vi beställde Grekiskt till middag och kikade på en rulle i soffan. Ljuvligt! Nu är det inte dags för kalas föränn i april och då är vi 4:a i familjen!


Vi siktar nu på att flytta ner sängarna till vardagsrummet i veckan. Lilla balkongen ska rivas, få nya väggar och isoleras, vårat sovrum blir ju där. Så nu efter lite renoveringslugn lägger vi i högsta växeln igen. Men först middag ikväll i Östanfors för att fira svärmor som fyller år.



Sorgligt att den söta balkongen försvinner..


Här kommer en bild på Lönnemossa i vinterskrud. Så mysigt och fint och visst längtar man lite efter att få plocka fram sina adventssaker... och efter snön. Iallafall jag som älskar det vintriga.

fredag 22 oktober 2010

Kalas

Tänk att det kan vara så himla härligt med fredagar. Jag längar efter att slänga mig i soffan och krama på mina fina killar. En varmare än den ena. Mille är nämligen förkyld och har feber. Men vi tror det är på väg bort.

Det är kalajs på tapeten. Vi firar av Mathias svåger Micke på lördag och kärleken själv fyller på måndag så då slår vi till med kalas på söndag. På måndag fyller även Mathias mamma år så då blir det middag i Östanfors. Men detta köp av presenter. Visst är det väl svårt att vara helt nöjd med sin present.

Men nu tänker jag åka hem och softa en stund framför idol för att bränna till affärn i morgon och inhandla ingridienser till idiotbaket jag ska ägna mig åt på förmiddagen i morgon.

God kväll

söndag 17 oktober 2010

Bullar och skräp

På söndagen bakade vi bullar jag och Mille. Jättemysigt och Mille gjorde sina egna fina minibullar. Kvalitetstid med andra ord.

Efter lunch och bullfika traskade vi ut i solen och gjorde lite nytta. Farfar var med och städade bort lite leksaker och altanmöbler medans Mathias eldade och sorterade skräpet från Milles gamla rum som prytt gräsmattan några veckor. Skönt att få detta gjort. Jag gav mig på hallonbuskarna för att få lite struktur på dessa till i vår.

Sen bar det av till Österå för kalas med tacos och fika för Viktor som blev 16 stora. Istället för de gamla vanliga träffade vi Roys bröder med familjer. Urgott och jättetrevligt. Sent hem och i säng direkt. Puh vilken helg. Jättebra men alldeles för kort. Nu väntas det möten och utbildningar på jobbet i veckan.

Storbagaren, chef över kanelen

Mmm känner ni lukten av nybakat?

Herr storbrännare

lördag 16 oktober 2010

Picknick i Lisselbo

Eftersom lördagen bjöd på sol tog vid massäck med oss och promenerade till Lilla Acktjärn med sys A och kusin E. Härligt härligt!

Kusiner på stock

Solig fika

Höstligt

Eftersom vi nu latat oss idag får vi arbeta i trädgården i morgon. Den enorma studsmattan ska stuvas undan och det ska krattas under buskar och träd. Men först ska kusinerna bada på Lugnet i ottan. På eftermiddagen far vi mot Österå för att fira kusin Viktor som blir 16 år. Där bjuds det på tacos och känner jag sys Å rätt en smarrig tårta. Mums!

fredag 15 oktober 2010

Djungeljakt..

Ja det är sant. Jag befinner mig i en fasansfullt stor underbar djungel av tapeter. Ljuvliga tapeter, knasiga målningar och färglada otroligt roliga wallstickers. Vi är på jakt efter något fint till barnrum och sovrum i första hand. Det är svårt att välja en det finns så många underbart fina roliga av alla sorter.

En mindre rolig djungel är kakeldjungeln. Den är bara svår. Jag hittar liksom inget som jag gillar alls. Bara.. Jo men den kanske skulle vara fin.. Hm.. Nä jag vet inte alls hur jag vill ha det i badrummet. Försöker bläddra mig till inspiration men den har liksom gått och gömt sig.

Men åter till den ljuvliga tapetdjungeln. Här kommer några underbart fina ljuvliga.
..

Butterflies



Dino


Fiaprickar


Randigt


Ruchour


Fashion


Ljusa fina blad


Mer fina blad



Fairy flower gold


Visst är de fina! Om ni får välja en tapet eller målning till barnrum och en till sovrum. Vilka väljer ni då? Det finns lika många till som jag är vansinnigt förälskad i. Men nu tar jag helg och ledigt. Längtar hem till grabbarna. Det vankas fredagsmys! Trevlig helg.

tisdag 12 oktober 2010

Virr..

Efter ett blygt påstående av en observant själ har jag ändrat. Vi flyttade in i huset 2008 och inte 2006 som jag virrat till det i presentationen. Tack gulliga du, tänk att du har sån koll! Tänk att min mor inte sett det.. Virr virr..

söndag 10 oktober 2010

Systermys

Bygget går vidare. Milles rum närmar sig målning och tapetsering. Det är min bit. Kanske inte ser så förändrat ut men mycket arbete är nedlagt. Rör och dosor till el är ditsatta, gips och spånskivor på plats. Lilla fönstret ska bytas, golvsockel läggas i och takbjälke byggas in. Sen går vi vidare mot vårat sovrum som ska få väggar, isoleras och den lilla balkongen ska givetvis byggas igen.


Färdiggipsat

Det har tagits en välbehövlig byggpaus i helgen då snickarmatte åkt cross med grabbarna och även hjälpt sin far med lite fix. Jag har åkt på en envis förkylning som inte vill ge med sig. Så det har inte blivit så mycket gjort för min del orkeslös som jag är. Men vi har haft det bra ändå. Träffade kära sys Å på stan i lördags för att kolla in Falun väst. Vi kikade in på Bergstenska gården, Gruvgatan 13, Spillevinken och Norrgården. Spillevinken är en trevlig gårdsbutik proppfull med färglada fina barnkläder. De andra 3 är som bekant mysiga butiker innehållande lantlig inredning och mycket inspiration och vi suckade säkert minst 10 gånger i varje butik. Kunde inte hålla tassarna borta från en liten grå luddig bebisoverall som blir perfekt till i vår. Inte för varm och inte för kall. Kommer ju passa strålande till den nyinförskaffade mössan men knut. Kanske kan tänkas vara lite tidigt men tänk vad jag skulle ångra mig i vår när jag inte hittade en lika bra och fin. Ibland måste man. Vi strosade vidare i vackra höstiga Elsborg och stannade till i lekparken som Mille lekt mycket i när han var mindre och vi bodde i krokarna. Nu var den däremot renoverad och jättefin och mycket roligare förstås. Klockan 15 hämtade vi systerdotter S och for mot Lisselbo där sys A och dotter E bjöd på prinsessglasstårta! Storlsaget! Vi förvandlades till prinsessor allihop och fnissade förnöjt till kaffet.



Storgungan

Idag har Mille lekt hos sin kompis Noa. Aldeles själv för första gången. Det gick jättebra och var superkul. Tänk vad han har blivit stor fisen.

Slänger in några bilder på mitt murprojekt jag svettades med förra helgen. Det ser inte mycket ut för världen än men ni ska se nästa sommar!!

Skruttiga små plantor av Malva, Isop, GräsIris och Lavendel.

Höstglöd heter den inte, den heter...
Men jättevacker är den nu.

måndag 4 oktober 2010

Härliga söndag

Vi vaknade kl 7. Åt stor frukost länge, så kallad lyxfrukost. Frisk promenad i höstsolen med vovvarna. Mille var himla duktig och gick så långt utan att klaga det minsta. Kanske för att han höll kopplet på lilla Nisse, sin soulmate.



Mammas fina hus

Höstpromenad

Söta Nisse

Pärlar ett halsband

Kära mor greppade spaden och grävde upp lite här och där. Så självklart fick jag ett helt nytt innehåll till ett land med mig hem. Skön rosa och vit Malva, Vit väldoftande Isop, och pytteliten gräsIris. Packade ihop, pärlade lite till och drack kaffe innan vi for hemöver.
Väl hemma stannade vi ute i det sköna vädret. M och M bytte hjullager på Forden och jag fick äntligen chansen att rensa, riva och slita bort de vita hemska spireorna vid landet mot altanen som jag så länge gett onda blickar. Jag flyttade på 4 Smörbollar till mitt "Irisland" intill garaget för att vänta på vidare flytt. Planterade de nya ljuvliga plantorna och några Lavendel. Nu hoppas jag att jag gett dem tillräckligt med kärlek för att de ska hinna ta sig lite innan kölden tar dem. Jag har planer på att sticka ner några Rudbeckia i vår och om jag får tag på så sätter jag några Nepeta i framkant. Det borde göra susen för ett vackert väldoftande land. Putsade lite på muren som ligger runtom tillsammans med svärfar som kommit lägligt. Med känslan av att vara underbart sprallig och fånigt nöjd så kalasade lilla familjen på pytt i panna innan vi tog kväller.

Det är så skönt att vara hemmavid igen. Även om det är trevligt borta och speciellt hos mamma så är det så himla ljuvligt att komma hem. Tänk bara att få kura ner sig i sin egen säng! Tror jag gör det direkt. God natt.

lördag 2 oktober 2010

Liten semester

Vi är i Lindesberg hos mamma och Leif och myser. Vi har varit i stan och strosat, ätit lunch på Bellas, en trevlig pasta och sallads restaurang. Vi har myst i den fina trädgården och haft turen att få lite solglimtar. Vi trotsade kylan och fikade ute på kaffe och munk med hål i. Och så köpte vi lördagsgodis förstås.

Vi har pusslat, pysslat med pärlor och bara tagit det lugnt. Jag har haft turen att få ett par jeans uppsydda och insydda av kära fixiga mor. Nu vankas det lax, pressad potatis och citronsås. Sedan får vi njuta av kvällen med lite gott. Vi sover i lillstugan som syns i bakgrunden.

Fikamys

Höstig vacker trädgård med fina egenstöpta trampstenar i betong.

Rudbeckian orkar ännu

En sak är så säker. Det är dunderbart att bli bortskämd ibland! Nu styr vi kosan mot Lönnemossa i morgon efter frukost. Men ny energi, inspiration och kraft!

Tafflig planritning

Eftersom jag inte fått fatt i det bästa smörpapperet att göra en planritning på så fastnar inte pennan på papperet ordentligt och jag får inte till det så bra. Men något liknande ser det ut att bli. Jag ska inhandla papper på bokhandeln på inrådan från mor.

Trappen upp ligger i högre hörnet längst ner. En liten hall där badrumet dyker upp rakt fram och Milles rum är till höger. Står du med ryggen mot badrummet har du bebisens rum rakt fram och vårat sovrum på din vänstra sida med tillhörande klädkammare.

Här är vi nu

Nu har det säkert hänt massor med nytt medans vi är borta och latar oss. Min snickarMatte är så ihärdig. Isolering på plats i kattvinden. Väggen mot vårat sovrum har kommit upp. Det blir spännande att åka hemöver och se vad som är nytt.