onsdag 28 september 2011

Trädgård

Jag är förtjust i min trädgård. Även om den spretar lite väl mycket på vissa ställen. Jag tycker det är roligt att planera, fixa och pilla lite i trädgården. I våras upptäkte jag att i ett av landen jag planterat växter i hade sorken tagit de flesta rötterna. Nu har jag pillat lite i år igen och jag hoppas så innerligt att de låter dem vara.
Jag är faktiskt riktigt nöjd. Tror det kan bli riktigt lummigt och mysigt kommande år när de vuxit till sig lite mer


En rosa Malva bland några Salviastrån


Isop, Gräsiris, rosa och vit Malva, Lavendel, Bellis, Salvia, Kungsmynta och en vit pion


I bakkant står den här. Hög och rar. Men vad heter den?


På framsidan finns en Syrenhortensia som jag tycker är vacker även nu när den har blommat över. Men den står väldigt illa till. Jag har fått direktioner av en trädgårdsmästare att den kan flyttas i höst men ska klippas i vår


Vi gjorde en kraftansträngning och gick lös på de stora buskarna som stod här vid entreen till huset. Här ska många blommor få trängas i framtiden. Min plan är att sätta ner Syrenhortensian här till att börja med för att i vår fortsätta med övriga växter


Gången med Älvdalsten leder till huset. Här ska det fixas och grejas för en mysigare entree

Vi får se när det blir, höst eller vår. Känner ni någon som letar efter röda plattor av Älvdalsten så hör av er. De ska nämligen väck.


torsdag 22 september 2011

Fynd

Skrot för en
blev lycka för en annan!


På väg till tippen men räddades i sista stund. Mamma berättade i förbifarten att hon precis förlorat en budgivning på tradera. Just ett sånt handtag hon ville ha hade jag skrotat. Det kommer passa fint på hennes altandörrar efter lite kärlek och omvårdnad, mitt skrothandtag.


Undra om man kan byta det mot färdigsydda gardiner?


onsdag 21 september 2011

Update grabs


5 och en halv månad stor kille. Sitter bra nu och älskar det. En ny värld har ju öppnat sig.

Vi har haft bökiga nätter med för lite sömn några veckor. Vi har ändrat om maten till fastare mattider och mer mat. Men för någon dag sedan hittade Mathias på en liten gadd som stack upp i underkäken. Så det är ju inte konstigt att det har krånglat för lillfis. Det måste ju vara bra jobbigt att en tand kliar och är öm och att man inte kan göra något åt det. Tidigt med tand nu, Mille fick sin första vid 8 månader. Men det går bättre att sova igen även om det fortfaranade är lite krångligt.

Idag testade vi välling för att just kunna sova bättre. Intressant och han tog några tag och sög men nääää. Så vi åt gröt och myste lite istället. Vi provar igen i morgon. Annars äter han så där bra. Det går i men ser inte världsgott ut precis. Han är nog som brorsan och vill ha mammas tutte så länge som möjligt.

Vi har gått två gånger på babysim nu. Han ä l s k a r det verkligen. Plaskar som en tok så mamman blir helt blöt och är rädd att linserna ska ramla ur. De andra bebisarna cruisear runt lugnt på så sina mammor men Max han skvätter och tjuter så fort han kommer i vattnet. Helhärligt. Snart ska vi nog dyka.. det ska bli spännande!

Storebror han bygger mest med lego. Han är duktig och bygger själv enligt beskrivning. Det känns bra att han sitter still och får pilla lite själv. Tänka till och ta det lugnt. Det behövs i hans oroliga spralliga kropp.

måndag 19 september 2011

Award!


Jag har fått en award! Av söta Therese med bloggen Himlavit.
Tack gulliga du jag blev jätteglad!
♥ ♥ ♥

Med motivering

Underbar vän som lever med sin familj i ett helt fantastiskt lantligt hem

Med awarden följer fem frågor man ska besvara. De följer här..

  • Varför började du blogga?
Främst ville jag ha en sorts dagbok för vad som händer i livet. Med barnen, familjen och renoveringen av huset. Där jag kan samla roliga stunder, fina saker och helt enkelt där jag kan skriva av mig om allt möjligt. Tokigt som klokt.
  • Vilka bloggar följer du?
Mest inredningsbloggar. Fru Sätterlund och Rusta upp är två jag gillar mycket även om jag inte delar samma inredningsstil. Deras smarta ideér och lekfullhet är oslagbara.

  • Vilken är din favoritfärg?
Det beror lite på vad det gäller förstås. I hemmet är det den trygga vita. Klädmässigt svart. Men just nu har jag en liten kärlek till ärtgrönt. 
  • Vilken är din favoritfilm?
Vi ser många filmer och just nu är nog Tor den filmen jag gärna ser igen. Sen gillar jag Avatar.
  • Vilka länder/land drömmer du om att besöka?
Jag vill resa till Italien. Det eldiga, romantiska och magiska med Italien tilltalar mig starkt. Men drömmen är nog att åka till Caribien någonstans. Ni vet vita stränder och små stugor på pinnar i det blått vattnet. Men för mig skulle räcka att åka en weekend till Köpenhamn med min sambo. Det är nog drömmen just nu!

Nästa uppgift är att skicka denna award vidare till fem andra bloggare som har färre än 100 följare. Mina awards går till:

Fridas bubbla - Pinglan Frida berättar om vardagens händelser. Klokt, fint och en skvätt glam.


Familjebegrepp - Om Sandras familjeliv i Tyskland! Tokroligt, naket och underbart!

Lina OJ - Barndomsvän som syr som en gudinna.
Bloggar om livet i Småland och driver varumärket Lina OJ.

Himlavit - Härliga Therese driver webbutiken Himlavit med underbart fina saker i och skriver i bloggen om familj och renovering av huset. Fint fint fint!

Vårt röda hus - Min mor. Underbart hus och trädgård ger massvis med inspiration.

Det var allt.
Lev väl mina vänner! 

lördag 17 september 2011

Stadig


Vadå jag tänker inte sova...
Jag har inte tid, jag sitter ju och ser så mycket roliga saker!! 


... 5 minuter senare vickade jag ner ryggstödet och lade honom ner, då vek han snällt huvudet åt sidan och släckte sina blå. Trött av alla nya intryck på sittande rumpa.
fredag 16 september 2011

För få timmar i kroppen

Usch.. jag är så trött. Jaja.. så är det att vara småbarnsförälder tänker ni. Ja det är underbart också förstås. Men just nu är Max inne i en "gnällaoavbrutetochätahelanatten-period" och jag står inte ut riktigt. Jag tror jag har varit upp till honom minst tjugo gånger. Vi jobbar på det och jag hoppas att jag snart får sova lite längre på natten. Med nummer två kan man ju liksom inte gå och lägga sig när man vill som man kunde med nummer ett. Så önska mig lycklig sömn framöver.

Klart slut och gäsp!!


måndag 5 september 2011

Sitträning


5 månader stor idag! Han kan nästan sitta själv. Tiden går så himla fort. Läskigt. Ska de inte vara så här små jämt? Idag kom första febern och han är vissen och vill bara hänga på sin mamma. Men det är väl en dagisbacill.

Storebror och pappa är på Simträning ikväll, ja eller lek och plask hette det på min tid. Senare i veckan kommer introduktion för babysim och Milles gymnastik drar igång. Snart tillbaka i  härliga vardagen igen med rutiner! Ganska skönt faktiskt.
Jag gillar den här tiden, friskare vindar och färgstark natur. Jag kan andas då! Däremot gillar jag inte att kvällarna blir så mycket mörkare. Men då tänder vi ljus och trivs istället. Och hösten är på intågande. Härligt!

I kväll tänder vi ett ljus för min farmor Anni som idag skulle blivit 100 år om hon levat. ♥

Sensommarmys

Vi hade turen att få några dagar ledigt. M jobbar ju 5 skift nu på nya stället och det passar väldigt bra ihop med min mammaledighet. Så några dagars ledigt och massor med husfix gjorda. Skönt och viktigt.

En omdragning av regnvattnet är gjord och så har vi flyttat en fläder och rättat till lite runt huset. Vi kommer att lägga grus så småning om. Vi har röda sandsten nu och just nu är det varken funktionellt eller snyggt. Så meningen är att vi ska ta bort dem helt och lägga grus istället. Det kommer bli super, vi har många ideér. Det är dags att framsidan äntligen får sig en regäl makeover! Så lite planering krävs så fram med trädgårdsskisser och sparad inspiration. Sen får vi se om det sker i höst eller i vår. Har även en önskan om ny trapp till verandan.Staketet kring trädgården är äntligen målat!
Systerson Viktor var här och målade. Tack för hjälpen!Här är huset från sidan. Dock med yviga buskar och iklippt gräsmatta. Det stora fönstret är Max blivande rum. Busken nedanför är en väldoftande Jasmin (Schermin) som ska klippas ner helt för att få finare form. Framför den en gång till garaget som ska grusas. Den är ju nästan som synes igenväxt just nu.


Vi ♥


Max och Mille har fått en gungställning i sommar. Nu var det dags för lillfis att prova sin gunga.


Storfis

Högt ska det vara

Max gillar att gunga

Plommonträdet som Mille fått i födelsedagspresent tar sig bra. Mörkblålila plommon och jättegoda!