tisdag 28 juni 2011

Midsommar

Dagarna bara springer förbi. Det är redan tisdag veckan efter liksom och jag är fortfarande kvar på Milles födelsedag ungefär. Så känns det men igentligen har både 5-års dagen, Midsommar och barnkalaset passerat. Nu är det ny vecka och vi har turen att få rå om kusin Ella hela veckan. Vilket innebär massa skoj och bus.

Midsommar i Orsa var lika bra som förra året. Vi bestämde då att detta skulle minsann bli en tradition. Och det är något speciellt med campingliv. Det luktar liksom lite magiskt



På flygfältet i Orsa vid midsommar är det Dragrace varje år.. Vi har turen att ha en raceare i familjen. Min svåger Roy har byggt om en Chevrolet Apache Pickup - 58 till toppskick. Med en Hallonröd metallic, en look "to die for" och med en dunder- motor under huven är den som tagen ur en tecknad film. Har du turen att få dig en åktur får du känna att du verkligen lever



Dessvärre blev det ingen seger trots att han gått ur kvalet med den bästa tiden i sin klass. Han körde sönder och kunde inte fullfölja. Men det är liksom lite så med raceing, det kan hända även den bästa och det är ju det som är charmigt. Men var så säker att vi är med dig nästa år igen Roy! För att filma, med vassa gliringar och hejarop! 

Mina systrar med familjer bodde kvar i husvagn och tält. Det är då man känner den verkliga stämningen. Vi åkte hem för att sova men återvände igen på midsommardagen. God midsommarmat i enklaste laget men med det finaste sällskapet och ett strå vassare i campingstol med plastbestick!

Grabbarna har med sig crossarna upp. Campingen ligger nämligen granne med crossbanan.



På race


Inväntar glöden i grillen


En av Milles lugnare stunder, pyssel hos Åsa och Roy



Bästa barnvakten, EllanPellan med nya skorna på


Naturligtvis var Roys Pickis årsmodell 1958 och inte 1952 som jag skrivit först. /L

2 kommentarer:

Anonym sa...

ingen 52:a utan 58:a förståss-/Å

Lisa sa...

Oj.... vilken tabbe. Fixar.. :)