tisdag 3 maj 2011

Valborg

Oj vad mycket som har hänt. Valborg firades likt tradition i Österå. Vi grillade hamburgare som sys Å fixat och det var himla gott. Varje år är det träbåtsrace för barnen innan brasan tänds. Man kan snickra en egen båt eller låna en. Machall sätts på och båten sänks ner i ett vattendrag som mynnar ut i Varpan. Tror det var närmare 70 båtar i år. Startskottet går och en speaker följer och talar om vilka båtar som ligger i ledningen. Mille hade sin egensnickrade båt från förra året som visade sig gå bra och var i ledning halva loppet innan den fastnade i ett bakvatten. Max fick förstås en egen båt. Ella kom på bästa placering bland barnen och fick pris! Jättekul tradition.



Spänd fis på pappas axlar inväntar startskottet



Är det Mille i ledning där tro?



Skymningen lägger sig under racet och snart syns bara båtarna som ljusglimtar i vattnet ut mot varpan.


Vanligtvis väntar vi tills stora brasan tänds men eftersom jag inte var riktigt kry mös vi in oss på kaffe innan vi åkte hemöver.


1 Maj var lugn och halva familjen stannade i soffan det mesta av dagen. Var piggare på eftermiddagen då febern och mjölkstockningen nästan gett sig helt. Då passade vi på att fira pojkarnas kusin Ida som fyllde 1-år.


På hemvägen firade vi vår 8-års dag på Burger king med varsitt skrovmål!



Inga kommentarer: