onsdag 11 augusti 2010

Lukten av flit och nybakt bröd

Ledigheten bara far förbi och snart är det jobbdags igen. Så nu är det slutspurt och vi pillar och påtar lite här och där och överallt. I trädgården förstås, det är där det finns mest att göra. Det inomhus som kräver uppmärksamhet får vänta till i höst. Men i morgon ska vi en vända till frisören för Milles del och även till biblioteket, djuraffären och fika hos morfar.

Förra veckan var vi på en minisemester i Småland och hälsade på min vän Mia och hennes Johan och hans två sötnosar Elsa och Axel. De bor i ett charmigt äldre hus på landet och där tillbringade vi några fina avslappnade dagar med mycket tok och bus för barnen. Vi blev ompysslade och bortskämda. Älgstek, murkelsås och tacos stod bla på menyn. Väldigt trevligt och gott förstås. De är i renoveringstagen så det var förstås mycket fint att titta på. Sprillans nytt kök, fina kakelugnar, torn och ljusa rum. Vår vistelse avslutades med pompa och ståt på Astrid Lindgren Land i Vimmerby. Vi hälsade på i Villa Villerkulla och njöt av en pjäs med självaste Pippi Långstrump med pirater. Mille var ljuvligt fascinerad. Efter det kom regnet, som forsade fram. När det gav sig lite promenerade vi runt hos Emil, Nils Karlsson pyssling, Törnrosdalen och längs Bråkmakargatan. Det blev en fin och riktigt mysig dag trots regnet.

Fina busiga barn


Hos Pippi


M och jag har varit på bio 2 gånger. Mille har sovit hos farmor och farfar en natt. Varit barnvakt åt Ella. Lekt med Oskar och Ida. Grillat i Östanfors. Fått trevliga nyheter till höger och vänster. Lärt mig ett speciellt Orkidéknep. Förkylning. Grundat altanräcke klart. Plockat hallon, vinbär och blåbär. Åkt cross i Gustafs med syster Åsa, Roy och Viktor. En skvätt träning. Fikat och kikat på stan och bara latat oss mycket!


Lönnemossaguld


Igår och idag har vi däremot fått eld i baken och gjort nytta här hemma. Några träd har fällts och staketet på framsidan har fått sig lite ny färg som verkligen var efterlängtat. Men det är långt i från klart. Det är väl en så där 60 meter tvåsidigt målande kvar. Vi satte nytt staket runt hela gården förra hösten. Men tack och lov för Falu röd färg. Det är ju ljuvligt att måla med rött! Jag har målat lite annat också. Svart! Sen har jag massor som behöver målas.


Ny färg på det gamla skruttiga.




Nymålad liten trådrulle?


Ljuvlig gammal stol att måla, närmare bestämt 8 st.

Nya altanräcket i backgrunden.

Ett ord som jag använder för mycket just nu är: Ljuvligt. Men det är just nu ett underbart ord som sätter mycket av mina tankar på plats.

Min fina sambo passade på att baka limpa idag så det luktar underbart i hela huset. Ni vet nybakt råglimpa som fyller näsborrarna med ljuvlig doft. Vi inväntar nu att lillfis ska vilja lägga sig så vi kan ta oss en nybakt med ost och te. Trevlig kväll!

Inga kommentarer: