måndag 19 juli 2010

Semester!

Vi har hunnit med mycket i veckan och helgen. Mille fick semester redan förra veckan eftersom dagis flyttar till Skutudden över sommaren. I början av veckan fick han ha skoj med farmor och farfar och gammelfarmor. De badade i Kålgårn och lekte mycket med grannbarnen som är i samma ålder. Sedan var det mormors tur. De badade i Sandlandet, sparkade fotboll och lekte med tåg hela dagarna. Maten stod på bordet när vi kom hem från jobbet så vi har verkligen blivit bortskämda hela veckan. Underbart! I fredags grillade vi med syster A med man och lillkusin E. När myggen kröp fram hamnade vi inne i soffan och som vanligt åkte en hemsnickrad crossfilm på.

Lördagen spenderade vi vid Sandlandet på förmiddagen med syster A och kusin E och vi fick se hur man ska göra när man doppar huvudet. Kusin E har gått simskola och är en baddare på det! Med glasögon och näsnypning!

Kvällen njöts i vackra Solbacka hos Mathias syster & sambo och Milles småkusiner, farmor, farfar och gammelfarmor. Grillad lax stod på menyn. Efter maten åkte barnen och papporna båt på Dalälven vilket förstås var succé. Jag och svärmor fick oss också en mysig tur innan regnet kom. Bjuder på en bild från båtturen. Medhavd kladdkaka och kaffe på kvällskvisten innan vi for hem genom ett ordentligt oväder med blixtar och dunder.


I söndags hamnade jag och Mille impulsivt på Ikea med världens bästa systrar och kusin E. Mille provade på lekrummet en timme och jag fick lite shoppinglugn och ro innan busfröet skulle hämtas igen. Handlade mest till Mille som vanligt. Ett underbart mysigt grönt löv att ha över sängen. Lite köksbestyr och förvaringsbackar. 2 stora krukor med Fjärilslavendel till altanen och servetter förstås. Höll i både kuddar och tyg men av någon anledning sparade jag mig. Grabbarna åkte cross i Haghed hela dagen. Lilla familjen åt grillad kyckling på kvällen.

I dag har vi hunnit med Logopeden, gjort stan och tandläkaren medan vi känt på hur det är att ha semester. Nu ska jag ta en kaffe på verandatrappen och sedan mäta ut stolparna till det blivande altantrappsräcket. Tjingeling.

Inga kommentarer: