lördag 29 september 2012

Blaj

Halloj.

Familjen har haft en bra vecka och den avslutades med en mycket trevlig fredag. Tur det för nu är det inte en lika bra lördag. Millebus är magsjuk, stackarn. Jag hoppas innerligt att vi andra klara oss och allra helst Max då. Han har inte råkat ut för det än i sitt liv. Så det gäller att tvätta tvätta tvätta idag så hoppas jag vi är friska tills på måndag igen.



fredag 21 september 2012

Till skogs

Tiden springer iväg. Redan fredag igen. Det händer ju inte så mycket mer när man jobbar än att man kommer hem, lagar mat och lägger barn och sig själv. Vi hade en fin dag i onsdags iallafall och tog oss en skogstur. Underbart väder och glada barn. I helgen målade jag verandans fönster vita, behöver stryka minst två gånger till. Det blir fint. Vi har blitt av med en bil och blitt med en ny. Även fått ett glatt besked, i februari kommer det inte en bebis utan det bor två i samma mage! Och om bara några dagar borde det dimpa ner en liten kille till Skuggarvet också! Myyys!

Idag sa Max sin första tvåordiga mening. Så häftigt! Hejååå pappa. Sötnöten!! Det kommer många ord och bus ur den lilla kroppen. Mille är trotsig och arg en stund för att vara kramig och underbar i nästa. Vi räknar till 10 ofta. Det ändå märks det på honom att han vuxit på sig lite sedan han börjat förskolan

I helgen åker M crosstävling och vi andra hänger på stan med sys Å. På söndag firar vi tre födelsedagsbarn i Skyttepaviljongen på Lugnet!! Trevlig helg

söndag 16 september 2012

Höstsol

Hemma med mina sköningar igen. Tänk vad livet är bra ändå. Slänger ett öga på 6-åringen som tagit en paus från tvn och äter kiwi vid köksbordet på eget initiativ. Tjatar om lekkompis. 1,5-åringen, busfröet river ner alla skor i skohyllan för 17:e gången. Trampande steg i köket med nyvunna kärleken tiger dinglandes i handen, slänger sig på golvet och skrattar, gömmer sig bakom en stol och säger tittuuuu Härliga underbara barn. M knäpper bilder på en bil, vi ska visst byta igen.
.
Jag njuter och myser men känner mig trött. Hösttrött, det finns så många borde.. Men tittar man ut där solen strilrar ner bland gulfärgade trädkronor känns det bättre. Det ser kallt ut men vi klär på oss och kliver ut i hösten..
 
 

fredag 14 september 2012

På fast mark

Hurra, på land igen. Känns bra och himla roligt har jag haft

torsdag 13 september 2012

Åka båt

Åker (as we speak) buss med Hagnor mot kickoff på båt. Stor båt som i färja.. Längesedan jag åkte stor båt och jag känner mig en aning orolig. Är en liten vilsen person jag. Har kollat vädret och det verkar soligt och lugnt men hytten har inget fönster, huu. Äh det blir säkert jättetrevligt. Jag får göra som min syster sa åt mig, - tänk inte på vart du är! Nä då jag ska verkigen försöka med det A! :) Så en liten stänkare är möjlig senare. Då kanske båten planar ut och inte vågar alls!!

Annars har veckan rullat på och det enda som hänt är väl att Max har blitt med ratt!



Wish me luck on bigboattrip!

måndag 10 september 2012

Rulle på

Det rullar på. Max har inte gråtit på tre lämningar på dagis nu. Känns så himlans bra att vi slipper ledsamma morgnar, om det nu vill hålla i sig förstås. Mille verkar trivas på skola och fritids. Det känns förstås jättebra det med. Men han vill bara berätta när han själv har lust annars tjatar jag på för att få höra lite iallafall om vad det gjort om dagarna. Bärplockardag, skoljogg och gymnastik bland annat, mycket nya roliga saker gör barnen. Nästa vecka börjar de med alfabetet, då får de ta med sig en sak hemifrån på bokstaven A. Det är första riktiga läxan!! Hihi

I fredags träffades vi med pinglorna hos M i Skuggarvet på kräftfest. Mmm så gott och jättetrevligt som alltid. J dök upp oväntat från Gotland och det var verkligen tjejligan från förr! Många skratt, när vi diskuterade roliga och galna (otroligt galna) minnen.

I veckan styr jag och HagNor kosan mot Åland med storbåt. Jag är inte riktigt överens med tanken att åka färja ännu. Kanske behöver ett eller rent av två glas rött i magen för att känna mig lugn. Det är nog Bali-resans båttur som spelar in. Så önska mig lycka till vet jag så jag verkligen vågar kliva på!! Jag hoppas det ska bli skoj utan rädsla!

lördag 1 september 2012

Bacill

Tillslut blev vi förkylda hela bunten. Trode väl inte annat men kanske inte efter bara 2 veckor. Dagisbacillen den är inte att leka med den. Inställd kräftskiva ikväll, så himla trist. Usch. Barnen har redan piggnat i, var mest Max som var sliten och hemma i veckan. Mille har varit snuvig och hostig men så gärna velat gå till skolan ändå. Jag däremot nös några gånger i torsdags på jobbet och på kvällen kände jag mig mer död än levande. Mathias stretar på på jobbet med rinnande näsa och jag har lämnat barnen hos underbara farmor som rastar dem lite idag medans mamman ska ligga på soffan, snyta näsa och tjuväta barnens lördagsgodis. Vi ska hämta dem ikväll då får vi middag också. Hon är ju för bra farmor. Världens bästa farmor!! Ja farfar är inte så pjåkig heller förstås, han är en riktig tokig lekfarbror
 
Så på återseende i friskare skor..