tisdag 28 augusti 2012

Trassligt

Dessa mornar. Det är lite trix och fix innan vi kommer iväg. En vill inte sätta på brallan och surar den andra vill inte ha smörgås. Ja eller smörgåsen ligger i kletiga småbitar överallt utom i magen. Bara att ta djupa andetag försöka få på ytterkläderna och inte bli för sen till jobbet. Innan dess har en (eventuellt två) känslostormar dragit genom kroppen. Max är så himla ledsen när man lämnar honom, det går över efter en stund när jag gått jag vet. Jag vet även att det är så här i början men det är med sorgset hjärta och med tår i ögat jag hastar vidare till skolan och lämning av Mille. Idag ville inte Mille att jag skulle åka heller.. Jobbigt jobbigt jobbigt!
 
Bra är iallafall att det känns ok att jobba.Visst skulle jag hellre vara hemma med mina prinsar men det går ju inte. Jobbet är inte riktigt lika som när jag gick hem. Men det känns bra att träffa vuxna och få vara bara Lisa. Vi promenerar ganska snabbt varje lunch 30-35 minuter, känns superbra eftersom jag inte hinner springa lika ofta längre. Men jag tog mig en runda igår på 3,75 km. Alldeles för sent igentligen. Det var både björnar och vargar som vaktade inne i skogen så jag försökte hålla ett högt tempo. Men jag hade iallafall samma tid som sist. Mathias måste springa som en dåre när han springer för han springer hela 6 minuter fortare än mig på samma runda. Och då utan björnar och vargar i lurande i skogsbrynet.. Damn...
 


Usch då..
kanske får ta rundan runt bondgården istället, där finns bara kor..
 

 





onsdag 22 augusti 2012

På riktigt

Jo så är det. Nu är har vardagen startat på riktigt, verkligheten liksom. Nu går det inte att drälla och njuta något mer på ett tag.

Så storstart idag med dagis längre än vanligt för Maxson. Milles förskolestart, himla stort faktiskt. Mathias tillbaka till jobb efter lång semester och även jag tillbaka till HagNor efter 17 månaders mammaledighet! Men vi klarade det bra, så nu ska vi bara fortsätta med det!

Mille var jättenöjd och ville mer än gärna tillbaka till skolan igen. Han frågade flera gånger om han verkligen skulle få vara där imorgon igen. Sötputten, han tyckte det var så spännande och kul. Berättade om sommarminnen för klasskompisarna idag. Helikopter och Kolmården talade Mille om

Tänk vilka stora barn, usch det går verkligen fort. Ska jag aldrig vara hemma med barnen mer!!?

Bilder på liten dagiskille och mysfisarna en morgon

Tack och god natt
Tidig dag i morgon
(föresten så sprang jag i morse innan skolan, skönt)

fredag 17 augusti 2012

Ensam hemma

.. det var längesedan jag var det. Jag ska hänga en tvätt och sedan fortsätta måla. Men först lite lunch i solskenet!

Ljuvliga dagar den här veckan. Tänk att värmen kom till slut iallafall

torsdag 16 augusti 2012

Bebissnus

Dagis flyter på, ätit lunch idag och vinkat hejdå. Äta gick bättre än vinka hejdå till mamman. Stora krockodiltårar rullade och mammahjärtat fick sig en gigantisk törn. Men allt hade gått bra och han hade plaskat i vatten och haft jätteskoj


Liten kollar in de stora barnen

 

Max gillar ju cyklar

 

Hur kommer man upp då?


När jag fick en stund över hälsade jag på nya lille Todd och mamma Anna under tiden. Fridan kom också så vi fick prata av oss lite och snusa på bebis. Ljuvligt! Vi måste ses snart igen flickor
.
Mille har hälsat på fritids idag och det gick jättebra. Han är ju inte en blygis vår Mille. Han pratade med alla och började leka direkt. Skönt tycker vi. Nu vet han vart hans fack är, det var viktigt. Så nu är iallafall pojkarna förberedda för start. Värre är det med mig.. vadå ska jag börja jobba om mindre än en vecka!! Ledig i 17 månader, det sa bara svisch, underbara lediga månader. Jaja.. det ska väl också gå bra. Undra om jag får någon inskolning??
.
Nu passar vi på att göra nytta när Maxson sover sin middagslur. Måla husets framsida står på tur
.
Kram
L

onsdag 15 augusti 2012

Ni har väl sett..

.. mina nya reaktions-knappar. De fyra som finns alldeles under inlägget. De ska man använda om man tycker nåt är bra eller dåligt..

 Såå... göört!

tisdag 14 augusti 2012

Liten blir stor




Max har börjat inskolning på dagis den här veckan. Det går bra, han är inte blyg kan man säga. Så imorgon ska vi testa att säga hej då en stund. På torsdag får han testa lunch och på fredag ska det sovas middag! Sen är det skarpt läge på onsdag nästa vecka. Spännande!!





måndag 13 augusti 2012

Bröllop

Vi har haft en jättefin helg i Stockholm. Bröllop på ett slott det säger väl allt!
.
Stilig brudgum, vacker brud, fantastisk mat, ett alldeles underbart bröllop fyllt med många roliga inslag på festen på kvällen

 
Rosersbergs slott
.
.
Utan barn också, så jag och Hanni fick lite tid för oss själva. De hade mycket roligare hemma, för moster Åsa hittade på massa roliga bus!

 
Musik från säckpipa innan vigseln som var i slottets kapell
Min bordskavaljer visade det sig senare, Mark, Scotte och allt!




Herr och fru här med farmor och mormor


 
Vi  ♥

 
Dags för middag

Vilken meny sedan, spännande, intressant och jättegod mat
Vad sägs om

Hummersoppa med gösterrin, saffransravioli, röd grapfrukt, kålrot och svart tryffel 
Örtstekt hjort med persiljerotspuré, kroppkaka fylld med getost, betor, karljohansvamp, björnbär, bondbönor och libbsticka

 Pannacotta med maräng på blåbär, rostad vitchoklad, jordärtkocksglass och dill

 
Fina Clara & Martin
 ♥


Vi dansade till tidigt på morgonen och vem var det som knep brudbuketten tror ni! Jo jag förstås!

 

Hihi..


tisdag 7 augusti 2012

Ändring

Med trasiga knän och sliten kropp inser jag att 7 km var lite mycket för min kropp. Resulterade i frossa och superond kropp på kvällen. Men suget att springa långt är kvar men en ändring behövs ju. Så nu ska jag försöka förbättra tiden istället. Börjar med 3 km idag (typ alldeles nu) på snabba fötter så får vi se om kroppen håller!
Wish me luck!!

Update: Gick bra, sprang på och tog 2 minuter på förra tiden! Och inte ont. Heja mig !!

söndag 5 augusti 2012

Helgen

I fredags kom familjen Malm förbi på fyrhjulingsdate. Mycket trevligt. Medans de stora grabbarna åkte fyrhjuling, sov de mindre grabbarna middag och mammorna fick hänga lite ifred! Väldigt bra fördelning. De blev spontangrill på kvällen för finvädret höll i sig. Så en toppendag helt enkelt!


Mille och Mingus



Tuffa killar


Resten av helgen blev mycket lugnare än vi trott, hade massor på gång först men de dalade av en efter en. Men det behövdes lite lugn och ro hemma i Lönnemossa! Mille har lekt med kompisar båda dagarna och lördagkväll grillade vi med sys A med familj. Gott och trevligt som alltid!!
Har fått lite pyssel gjort och sprungit en hel del. Idag 7 km, jättenöjd såklart men det känns ordentligt i kroppen nu, sliten i knän och rygg. Men det är roligt!

Nu laddar vi för bröllop i helgen i Sthlm mellan Mathias bror Martin och hans Clara. Jättemysigt ska det bli! Men först en vecka med massa bus

Kram
L

fredag 3 augusti 2012

Kolmården

Vi har varit 2 dagar på Kolmården och sovit över på Vildmarkshotellet. Vi har åkt safari på linbana, sett många fina djur, åkt bergodalbana och trivts tillsammans massor. Bara att bo på hotell och äta middag och frukost har varit stort för Mille. Vi är nöjda. 
På vägen hem stannade vi till en natt hos mamma. Fick god mat såklart och myste. Dåligt väder gjorde att vi for hem lite tidigare än planerat men himlans trevligt att komma hem! Tänk vad man har det bra borta men hemma är ju ändå bäst.



Max i lektagen i den stora lekparken


Herr Gorilla med kompisar

 

Ifrån linbanan, Giraff

 

Milles favouritdjur, Surrikat


Ett gäng med kameler