måndag 30 juli 2012

Roadtripp

Vi är på väg mot Kolmården. Barnen tycker det är spännande, ja iallafall den större som förstår att vi ska ut på äventyr! Den mindre utropar några protester i baksätet, vi försöker lindra dem med Molly på dvd. Går sådär.

Det är ju en bit kvar..

fredag 27 juli 2012

Milles fångst

Vi badade och fiskade i Övertänger idag. Mille fick 5 aborrar och den största tog vi med hem för att lägga på grillen. Men.. 


.. hur gör man sen då?




torsdag 26 juli 2012

Fin solig dag

Äntligen lite sol! Mille har lekdateat några dagar så roligt för honom! Mer sand är på plats i sandlådan till båda småkillarnas glädje. Cruising på stan igår och idag har altanen fått dig lite smörj! Jag har åkt finfin Mustang cab idag och uträttat några ärenden på stan. Vi siktar nu på 70 års kalas i helgen och Kålmården på måndag!



Hanni stryker på det sista



Stor skillnad mot det ooljade och främst mycket fräschare

Kram
/L




onsdag 25 juli 2012

Heja mig

Min första 5-kilometare sprang jag idag! Jag är då sjukt stolt! Weee


tisdag 24 juli 2012

Semester

Ja den är regning men den är solig ibland med. Försöker strunta i det och bara tänka på att njuta och vara ledig. För snart, mycket snart är det dags för skola, dagis och jobb. Tillbaka till verkligheten kan man säga efter många lediga månader med mina killar. De har varit toppen förstås och vissa lite energisugande. Men den sista månaden ska vi mysa, njuta och ha kul alla dar!

Lekstugan är färdig som så när på en liten bänk på utsidan, det får bli vid tillfälle. Så jag lurar på tapetsering på ett annat ställe....
Men lutar åt tippen idag. Vi får se om tid finns! Igår var barnen hos farmor och farfar en stund och jag och Hanni gjorde stan. Sen blev det bio också, mysigt. Vi såg Snövit, men den får bara 2 rabarber av 5 möjliga. Visst den var bra men det kändes som det saknades något. Längtar tills 14 november, då kommer sista delen av Twiglight - breaking dawn på bio. De är ju så bra!! De filmerna har däremot det lilla extra, för att inte tala om böckerna! Rekommenderar verkligen.

Nu ska jag kolla om tapetlimmet skulle kunna tänkas räcka ifall...

/L

Sen sommarkväll i solen på altan med kärleken och ett gott glas vin
Dyrbara stunder jag vill minnas



Blåsbubblor, åh så kul



fredag 20 juli 2012

Trots-kostym


Jo.. det här med trots, 6-års-trots närmare bestämt. Är så svårt att hantera. Som förälder sätts man verkligen på prov och ibland vill jag bara slita mitt hår eller vråla djuriskt rakt ut. Vråla det gör jag och svär så nu har vi en svärburk. 1 krona per svärdom. Mest för att Mille inte ska svära förstås men för päronens del är det också bra. Idag har min älskade 6-åring varit ovanligt sur/arg/trotsig så jag har fått böta 5 hela kronor. Usch..

Men vi har fina stunder också. Vi kollade in kantarellstatusen idag och den var god. Väldigt god faktiskt, det hör väl inte till vanligheterna att man hittar massor redan i juli? Inte för mig iallafall. Vi plockade blåbär också. Så i morgon blir det blåbär och mjölk till frukost. Max åt sina första blåbär också och som han gillade det. Så jag längtar lite till frukost faktiskt. Men nu lite film med min hanni efter en trasslig och energisugande läggning av 6-åringen. ( Det är nästan som han tar på sig en annan kostym ibland, en trots-kostym. Får jag tag på den kostymen så ska jag skrota den fortare än kvickt)

 


 
Ljuva gulingar


kram L


torsdag 19 juli 2012

Sool


Vad klagar jag på! Det är ju sol!!



Trevlig dag!

Tur i det blå

Vi tog med oss morfar och for till Sifferbo camping i söndags. Där väntade farmor, farfar, Maria och Micke och barnen. Där kunde man få åka helikopter om man ville och vi var spända på att se om Mille skulle våga. Visst vågade han, så pappa, morfar och farmor tog sig en tur. Åh vad han gillade det!!




Annars grejar vi lite hemma. Mathias i garaget och jag målar lite allt möjligt. Lekstugan är snart klar och det är skönt. Så vi kan börja på stora huset igen. Men när det är sånt här trist väder suger det musten ur en. Jag har inte mycket energi alls, jag vill ha mer sol. Men en liten solglimt kom igår iallafall, det gillar vi!


onsdag 18 juli 2012

Mustasch

Tråkiga dar kan det hända tokiga saker

tisdag 17 juli 2012

Pinglorna

I lördags hade vi tjejträff! Fördrink hos Mia på Elsborg, vi satt ute och hade det mysigt även om det var lite kyligt efter ett tag. Vi tog oss ner till Hammars restaurang för middag och jag rekommenderar verkligen deras italienska mat! Jättejättegott! Jag fick en present också, ett rött nagellack!! Tack söta S! Jag blev jätteglad  ♥


Mia


Jessica

Sandra & Mang


Himlans mysig kväll och alltid lika trevligt att träffa pinglorna.
Ser fram emot nästa träff, vad ska vi hitta på då?

 

torsdag 12 juli 2012

Millebus

Idag har vi haft tid med bara Mille. Bara mamman, pappan och Millen. Det kändes bra, han behövde oss litegrann för sig själv. Det är så lätt att han kommer i kläm när liten Max vill ha uppmärksamhet. Vi lämnade av Max hos syster Åsa efter lunch och drog vidare. Planen var restaurangbesök och bio efter det. Men först fick Mille bestämma. Så vi kollade in stranden vid Varpan, strosade lite på stan och kastade sten i Faluån, som föresten nästan är översvämmad av allt regn som kommit



Fina killar vid Varpan

 
- De har 17 tv mamma..
Lite svårt att slita sig och äta, passade bra med Formel 1 åt mina killar på alla skärmar på resturangen


Ice age 4... eller Mammut 4 som Mille säger
Colasnören och popcorn... mmmm

 
Lyckad kväll!! Det känns viktigt att få ge honom egentid. Att få komma först. Han börjar bli så stor nu även fast han fortfarande är bra liten liksom.
Nu har vi iallafall semester på riktigt. Så nu ska här njutas med alla mina killar!

I morgon hoppas vi på lite sol. Kanske ska vi fiska?
På lördag har jag tjejdate, wee vad roligt. Då får jag ladda batterierna och snacka av mig! Såå skönt!

Trevlig torsdag

L



onsdag 11 juli 2012

Mörkt

Ny färg, helt ok. Min färg brukar få stå till sig i ett par månader innan den kommer i. Men nu så, liten klippning på det här bara!

Borsta

Tänk att det är så hemskt att borsta tänderna. Min 6-åring öppnar fortfarande inte munnen på beställning. Borstar han själv slarvar han bara.
.
Eftersom son nummer två har nästan lika många tänder som son nummer ett så borstar vi varje dag. 14 st faktiskt, vad jag minns hade inte Mille så många gaddar när han var 15 månader. Men det är inte lätt att få borsta men tandkrämen är iallafall god!

 



 



Lyxproblem

Som jag letat och jag letar fortfarande efter mitt röda bästaste nagellack. Men det finns ingenstans. Jag känner mig rätt knäckt faktiskt.. jo jag gör det, det är sant. Över ett nagellack jag vet men det är spårlöst försvunnet. Det är inte likt mig, jag vet alltid var allt är eller i värsta fall var det skulle kunna vara. Suck.. så nu är tårna vanligt rosa istället för fint glammigt röda. Jag som skulle ha det på i helgen när vi har tjejdate och allt..




Ja jag vet värre problem kan man ju ha..

tisdag 10 juli 2012

Långa dar

Regn, regn och regn. Barnen klättrar på väggarna och boken är utläst. Långtråkigt, man tappar lusten och vill inte göra någonting! Usch stackars de som har sista semesterveckan nu, den bara regnar ju bort.
I trädgården växer det men regnet gör att allt blir så tungt. Riddarsporrarna slokar och pionerna med, de som äntligen börjar slå ut. De vill man ju njuta av på utsidan inte inifrån. Så snälla väderguden, torka dina tårar och ge oss lite sol!


Tunga pionstjälkar och slokande praktlysing

 

 


Lönnemossa en solig dag

 
Jasminen är otroligt vacker och doftar underbart när man kommer utanför dörren. Här tung av regnet men vacker att se på ändå. Riddarsporrarna är vikta och ligger över rabatten och nävornas blomblad har regnat av. Attans regn... Hoppas på sol nästa vecka!

I morgon drar vi till Ikea. Jag ska ha en zinkkruka. Kanske kommer jag hem med något mer?

Kram L





söndag 8 juli 2012

Kära syster


Igår fyllde min storasyster år. Min äldsta syster alltså, jag har ju två storasystrar. Vi firade henne hemma i Österå med familjen. Gott fika och supergod margäng och jordgubbstårta. Jag och sys A gav henne en väska som en vän sytt och en kaffeburk. Jag har en likadan väska fast något större och jag är gräsligt förälskad i min. Den är så bra förstår ni, så fin och praktisk. tack M den är verkligen fin! Jag hoppas att sys Å tycker lika om sin!





Åsas nya


I onsdags hade vi turen att få bli bjuden på middag hos farmor och farfar och i fredags bjöd vi igen. Helgrillad fläskfile, nypotatis i ugn, sparrissallad och örtsås. Det var gott och trevligt. Gammelfarmor och gammelmormor var också med, riktiga krutgummor båda två



Max har ju varit lite skruttig i veckan. Det blev tre dagar med hög feber och resultatet av prickar idag. Så tredagarsfebern alltså. Liten gnällig vissen fis. Hoppas på nya friska tag i morgon.
Mille har sovit i Lisselbo i natt. Spännande förstås med kvällsbad och lördagsmys. Jag och M passade på att äta Thaimat och det verkar som jag får slåss om vårrullarna med Max i fortsättningen. M jobbar i helgen och några dagars övertid nästa vecka men sen så... då har familjen äntligen ledigt tillsammans!! Jag längtar..


♥ ♥




torsdag 5 juli 2012

Tjing tjong polkastång

Ibland är det så att man är efterklok. Så var det idag när jag inte smörjde armarna på Playa del Svartskär. Det här att vara fläckvis brun, ja eller fläckvis röd, är inte lätt att leva med. Drömmen vore ju slät brun jämn hud som min käre snickargubbe. Men inte när man har lite rött i sig inte, som jag.

Så mina ben de är fortfarande vita och ovanför ser jag ut som en polkagris!

Kram på er och smörj in er för bövelen!




Ljuva Jasmine

Vi badar idag igen i Svartskärssjön. Vi passar på nu innan tvärnitarna kommer, ni vet de elaka bromsarna. När de kommer så flyttar vi till Sandlandet istället. Pytte har fortfarande feber så han lurar i vagnen. Blir en kortis här idag men klart Mille ska få bada lite. Sys A har med sig köttbullssallad till oss, det är då till att bli bortskämd. Ibland är det verkligen bra att vara lillasyster!!!

Min Jasmine på framsidan håller på att slå ut sina vackra väldoftande blommor. Underbart! Egentligen är det en Schersmin men det är ju så krångligt att säga. Jag väljer att titta i huvudhöjd på den för ner på allt ogräs vill jag ju inte se. För vi gör bara roliga saker och då glömmer man lätt bort sitt ogräs. Som att bada och renovera lekstuga menar jag. Så i trädgården väljer jag att se vita söta små blommor!

Ha en fin dag
/ L

onsdag 4 juli 2012

Solen?

Va vart är solen, det är ju mulet. Så ska det väl inte vara? Visserligen har pytte feber, Mille röda ögon och jag är ju bränd, så lika bra det. Vi håller tummen att det blir fint i morgon istället. Kvällen bjuder på middag i Östanfors hos farmor och farfar och även med gammelfarmor och gammelmormor som hälsar på. Men lite nytta kanske man kan utföra idag när pytte sover. Tapetsera lekstugan kanske?

Jag visste  inte vart jag skulle börja när tapet skulle väljas till lekstugan.Jag menar det finns ju så himla många fina. Så fick jag den här av en händelse så det blir den. Jag tycker den är jättefin



Sandberg Celine



Jag och tapetsering är inte jättebra kompisar.
Vi får se hur det går så önska mig lycka till





Äntligen lite värme

Vi fick fint besök på förmiddagen av min vän Gabbi och hennes barn Selma och Nils. Vi fikade och tog igen lite tid. Skönt att äntligen få ses och prata. Hon blev fru i höstas och äntligen fick jag se hennes fina ring, för den var verkligen fin!!

Sedan bar det av mot Lisselbo för bad i Svartskärssjön. Vilket väder, 20 grader i vattnet. Barnen var jättenöjda. Max är en kallsup rikare och kankse lite mer aktsam framöver och mitt skinn är rött ikväll. Ja inte på benen för de är alltid vita, där fastnar aldrig någon färg.

Hoppas på fin dag i morgon med
Kram


Mina fina ♥

 

Max som knappt syns bakom hatten, Mille och Ella-badmonster


söndag 1 juli 2012

Fix och barnkalas

I veckan som gått har Mathias jobbat eftermiddag. Det är då jag får saker gjorda av någon underlig anledning. Så jag har legat i med lekstugan, hade hoppats hunnit klart med den innan barnkalaset men så blev inte fallet. Men utsidan har fått färg iallafall.

En halvsolig dag passade vi på att bada i Svartskärssjön i Lisselbo. Premiär för Max och Mille men inte för kusin Ella inte. Hon är en riktig badis hon.

Mille tog en tvådagstur till mormor med moster Anna och Ella. Då hade jag och Max så tråkigt, det var jättelugnt och tyst, kanske behövligt?!

Barnkalaset var toppen, 7 barn, skattjakt, fika, bus i massor och fina presenter! Mille var nöjd och det är ju huvudsaken. Han fick massor med lego, det gillar han ju bäst! Tänk att han är 6 år nu, de går så fort de där åren. Han är stor kille nu, mestadels när inte trotsen sätter in. Fina fina Millebus!

Mathias har snickrat ett bord till altanen. Jag är så nöjd! Han är så fixig min kille. Underredet är en gammal hyvelbänk, som också ska få bli svart


Lekstugan får nytt golv, dags för målning och tapet



Utsidan har fått nya sidstycken på farstukvisten
Med liten blomlåda blir det toppen!



Liten polis är hellycklig i stora sandlådan
han upptäckte vattnet senare också, lyckliga badisar



18 grader i allafall



Liten fis på promenad med mamman
luktar på "bomma"


Bosse följde med och vaktade lillebror



Fint va?




På plats
Extra god middag med ett nytt riktigt fint bord



I byggtagen efter kalaset
Starwars, Ninjago och herofactory
Gubbar, skepp och knasiga varelser




Midsommar



Oj vad tiden går när man har roligt. Vår midsommar var jättebra. På torsdagen hade Mille 6-års kalas för familjen. Vi åt korv och fikade på altanen i finvädret! Han fick mycket fina saker. Det bästa var ändå morfars presenter, en polispyjamas och en legotrailer med grävskopa, borr och dynamit!

På midsommardagen for vi mot Orsa. Systrarna med familj och vänner bor kvar på campingen medans vi i år åkte fram och tillbaka i år. Riktigt mysigt, det är något visst med motorfolk, stämningen och diesellukten liksom. Roy raceade och lyckades till slut få en riktigt bra tid, dessvärre regnade finalerna bort på söndagen. Vi åt silllunch, killarna åkte cross, vi klädde improviserad majstång, Mille testade sin fyrhjuling, grillade på kvällen och kalasade 6-åring på riktiga dagen på lördagen.
Hoppas eran midsommar varit toppen!
Vi är riktigt nöjd mer vår helg

6-årskalas på altan

 
Liten Max

Köttbullssallad i Orsa

 

Midsommarstång måste man ju ha


Tänk att en sandhög kan vara så rolig, han lekte länge länge


Vårt place

 

Äntligen 6 år!! Hurra!!

 

Kalas i Orsa, fina Millebus

 
Max hänger på morbror Roys räser

 
Presenten som gömt sig i boden ett tag.
Han trode inte sina ögon när han hittade den med hjälp av en skattkarta!