torsdag 31 maj 2012

Morsdag



Hallå redan torsdag och jag har ju inte redovisat min underbara helg än
Åh helgen var så bra. På lördagen åkte vi tidigt mot Lindesberg och till mor. Vi fick lunch när vi kom och det var en "smällraktiansiktetlunch"


Sparris i parmaskinka
bland det godaste jag ätit nånsin

Sen började gjuteriet. Det var verkligen jätteskoj och vilket väder vi hade. Tog hela eftermiddagen att gjuta. Uppassade med kaffe och rabarberpaj och sedan middag med vin och pannacotta till efterrätt. Vi blev verkligen bortskämda! Kvällen fick en pangavslutning när vi följde hela Eurovision Song Contest och Loreen vann! Wow!


I full gång

 

På brinning..


Kaffepaus i solsken

 

En av mina "trampstenar"

På söndagen, Mors dag, for vi mot Tant grön, en butik med både cafe, inredning, smycken och planthandel. Massvis med inspiration och så himla mysigt! Jag köpte bland annat en vit Clematis till trädgården. Den är på plats nu och det kommer bli så fint när den klättrar upp för en stege! Vi åt lunch på svampen, vattentornet i Örebro och hann med Smultrongården på väg hem till mor igen. Där gjorde vi några små fynd.





När jag kom hem till mina tre killar stod de här fina rosorna på bordet och en fin teckning låg bredvid till mor. Tack mina fina fina fina! Jag är verkligen nöjd med min helg och så tacksam över att ha så fina killar



Jag har kläckt många av mina gjutningar som nu brunnit klart men de visar jag en annan gång. Hoppas på en solig helg nu när veckan varit regnig. Har iallafall lyckats sätta två sorters potatis och planterat om mina pelargoner i större krukor ännu en gång. Hoppas de ska ta sig och blommar sommaren lång. Vet inte riktigt om det är vita eller ljusrosa. Det blir spännande att se!


 
Kram L

fredag 25 maj 2012

Nya ord!

Max kan säga jassh också, alltså glass. Han vet var den finns också hur nu han kan ha snappat upp det!

Titta där kan han säga förstås, titta, pappa och äta säger han dagligen! Lilla filuren vilka härliga ord!

"Lutt"-slut och "tatt"- tack hör vi också ibland


tisdag 22 maj 2012

Lycka



Åh vilka dagar! När det är 20 grader så badar man ju ute eller hur!









 
Efter badet tog vi en prom till grannen och kom därifrån med en tramptraktor med släp!!

Mille drog hem den med cykeln, såg himla roligt ut



Lyckliga tokfisar



Rabarber och spring


Vi åt middag i Lisselbo med systrarna tu i lördags. Vår familjs första grillning. Åh vad gott det var. Fick en god röra på bröd och fetaost och melonsnittar när vi kom. Fint ska det va! Sys hade bakat äppelpaj till efterrätt. Jättegott, med vaniljsås och kaffe. Åh härliga lördagkväll, när ska vi komma nästa gång?


Grillmästarn och köksan


På resturang Lisslbo



Mamman och Maxson



Ljuvlig rabarberpaj

 
Igår snörde min käre sambo på sig löparskorna. Han premiärade med att ta "min löprunda". Han sprang hela vägen och 4 minuter snabbare den räkan. Första gången. Ok.. han har längre ben men vadå tar jag myrsteg jag då? Så nu ska han få bita i det sura äpplet.. eller vad man säger. Idag är det min tur och här ska jagas sekunder!

Tiden

Nog springer den iväg. Det går undan. Barnen växer på sig i rekordfart och jag som förälder hinner inte med. Samtidigt växer det så det knakar i trädgården det är redan i slutet på maj och jag hoppas att de ljumna vindarna är här för att stanna nu. Jag har någon timme tills Max vaknar och Mille ska hämtas på dagis. Vad ska jag sätta tänderna i? Bära sten eller riva i lekstugan? Vi får se..

Mille hälsar på i förskolan idag. De var så söta när de gick iväg 10 st från dagis mot stora skolvärlden. Ta en "hållahandkompis" nu så går vi, sa fröken. Han och Axel knatade iväg tillsammans mot nya utmaningar.

Han testade fotboll igår också. Det var roligt. Så en dag i veckan under sommaren spelar han nu fotboll i Haik. Vi får se om han blir fotbollsbiten. Kanske står det fotbollskor på önskelistan snart.



Körsbärsträden blommar så härligt nu. Vi har hela 4 st. Snart slår äppelblommen ut, ljuvliga vår!! .. Eller har försommaren börjat nu.. men här kan jag ju inte sitta hela dagen. Tiden springer ju ifrån mig.. ut och jobba!



Lönnemossa i vårskrud



Bellisarn på plats i rabatten
Men jag har en blivande trädgårdsmästare som gärna kniper en "boha"


fredag 18 maj 2012

Gjuteritankar

Nästa helg åker mina systrar och jag till mamma för att må bra, trivas och gjuta i betong. Jag ska alltså vara utan mina tre killar i två dagar. Jag ska bara flyta med, lyssna på tjejsnack och andas. Åh vad ljuvligt! Det är antagligen både bra för pojkarna och för mig att få en droppe distans



Lånat bok av sys Å full med roliga ting
Sååå.. Jag andas betong just nu.. Tänker bara på vad jag kan gjuta i och med och till. Jag ser potensiella bunkar och burkar överallt. Det ska bli en så rolig helg!

Vi var till Rottnebys Handelsträdgård idag jag och C. Jag kom därifrån med några cerisa och vita Tusenskönor (Bellis för er som vill) och inspiration. Det riktigt kliar i fingrarna när jag går där, jag vill ha ha ha!! Högst på listan står en Clematis, lila tror jag men hittade inte den rätta där.
Annars har vi fixat lite, skamvrån börjar bli en finare syn. Varit till tippen en vända och sågat lite panel som ska bytas på lekstugan! Vi tog även en cykeltur till affären på eftermiddagen hela familjen och Mille cyklade hela vägen, superduktigt!


Storkillarna på väg


Pytte gillar att rulla med, han klappar så snällt på sin mammas rumpa
Han somnade till och med på sluttampen så det var bara att stoppa i säng!


Nu är jag hemkommen efter en springtur, faktiskt den tredje den här veckan! Jag slog alla mina fyra längdmål! Så bra! Nu dusch och slapp i soffan med Hanni.

Kram <3



onsdag 16 maj 2012

Nyklippen

.. med ny frisyr! Heja mig! Jag vågade ta av det i en lockig kortare frisyr och jag tror jag trivs. Jag är så fjossig annars så.. men jag måste vänja mig först


Kort därbak och längre fram 


Nu lämnar jag Millebus på dagis, skickar iväg sambon till besiktningen och tar en härlig morgonfika hos lilla Anna med stormagen och med Catrin och Nikki. Ååh vad trevligt!

Ser ut att bli finväder också fastän klart.se visat regn hela veckan. Så lite utefix hinner vi nog med idag med!!

Ha en superonsdag
Kram

En sköldpadda

..står högst upp på Milles önskelista just nu. Han är säker på sin sak, han ska köpa en eller iallafall fråga om man får låna en. Så efter dagis idag ska vi tydligen åka till djuraffären

Hur ska vi ta oss ur det här?

måndag 14 maj 2012

De här bröna..

Är så himla onödigt små men ack så perfekta till en 1-åring! Funkar även bra på blivande 6-åringar

Kusinbus

Igår var småkusinerna här och lekte och busade. Så här fina var de när de tog sig en liten fikapaus


Ida, Mille, Oskar och farfar


Fint väder och en verkligen en mysig dag som avslutades med pizza och korv när Stora M hade jobbat klart. För nu är han ledig en hel vecka!!


Igår kväll när barnen somnat fixade jag lite i trädgården. Grävde upp, rättade till och rensade lite. Ljuvligt, jag kan nästan inte sluta för det är så roligt. Om det inte vart för den kalla vinden och den stilige sambon hade jag nog stått där än

Kram

lördag 12 maj 2012

... Den lille..

marodören tar sig nu även upp i fönstret från soffan...

Det kommer några ord ibland. Idag pekade han på duschen och sa just "usch". Häftigt! Mamma, pappa och Mijje kommer också ibland men frågande liksom. Tupp sa han förut, nästan det första ordet tror jag förutom namnam då.

Han har stenkoll på vad kossan säger och hur bilen låter. Ja det är häftigt vad han snappar upp!

Han gillar mycket att vara ute! I sandlådan helst och med storebror förstås! Kort stubin har han och hett temperament det har han men det förstår ju alla att det är Andersson som kommer fram ibland :)

fredag 11 maj 2012

Max marodör tar sig nu upp i soffan lätt som en plätt. Hans päron agerar hockeymålvakter efter sidan.

Tänder till tusen ploppar upp både här och där så inte lätt att vara liten fis med ont i munnen.

Vi hälsade på leklandet igår. Milles kompis Axel och han mamma var med. Det var himlans trevligt. Grabbarna leker bra ihop och de hade jätteskoj idag. Litet pannkaksstopp och sedan bus igen. Max testade bebishörnan och gillade det förstås.

Undrar om det tänker regna i morgon med? Passar ju bra i och för sig för Milleskrot har bestämt att vi ska ha picknick inne! Stora M jobbar som vanligt men nästa vecka får vi äntligen ha honom hemma hela veckan! Lovely! Men först kusinbus på söndag!

Sov gott
/L

onsdag 9 maj 2012

Check!


Förskoleinformation stod på schemat igår kväll. Moster Åsa och Sofie kom förbi och nattade barnen. Så jag och kärleken kunde cykla till skolan bara vi. Finbonus för det är inte ofta "bara" vi.

Vi vandrade runt på förskolan och på fritids och fick bra information av fröknarna mfl. De verkar vara superbra fröknar. Rediga, det gillas. Men nog är det en pirrig och samtidigt orolig känsla som bor där i min maggrop. Min lilla skrot börjar bli stor nu, HU! Men nu känner vi oss rätt lugna ändå.

Vi pratade med några andra föräldrar som bor i närheten och det känns bra att han kommer kunna ta sällskap med några andra barn sedan. Han känner ju också många andra barn redan. Men han sa igår att nä mamma.. jag tänker inte sluta på dagis! Vi pratade om att det endast är 12 dagar kvar sedan har han sommarlov. Ooops.. det är jobbigt när liten måste bli stor. Så vi skyndar långsamt. Men check, för att infon är över, fritidsansökan inlämnad och bekräftad, uppsägning av dagis gjord. Några punkter ska vi avhandla innan skolstart:

* Lära sig att skala potatis
* Torka rumpan (ordentligt) - halvcheck
* Skolväska - check
*Sittunderlägg

Är det något annat? ..pennskrin typ..eller inte?

Pytteliten, ni vet hulken, han har fått plats på dagis i höst. Samma avdelning som Mille. Kanske får vi samma fack att hänga kläderna i till och med. Bra för en förvirrad själ som jag. Läskigt är ju att han ska börja på dagis redan, hallå?..låg han inte nyss och jollrade i en babysitter?



























Bildkavalkad från förra sommaren. Är de inte härliga?!
Så här ska njutas av sommaren med mina killar för att samla krut till inskolning och jobb i höst det ska vi!

Kram
mamma mu




måndag 7 maj 2012

Max marodör

Herregud vår lilla söte pytte son har blivit en marodör av stora drag. Ok han har länge visat vad han vill men nu är det värre än värst.

Han gnäller alltid högljutt innan första tuggan är i munnen. Går någon utanför dörren och han inte är med protesteras det med hjärtskärande krockodiltårar. Han äter sand och testar allt därtill, struttar runt som en full så han liksom ramlar stup i ett fast han går vansinnigt bra, marodörmumsar på alla böcker helst när vi ser på, nafsar till eller tjuvnyps ibland, sätter sig på Virvla (katten) och springer runt och slänger sig handlöst i soffan ( som han just lärt sig med möda att komma upp i ).

Men våra hjärtan smälter ändå när han kryper upp i vår famn, ropar Mijjje efter storebror eller fyrar av det där tokiga leendet och skuttar iväg och fnittrar.

Föresten ser han nog snart ut som en brockoli för jösses vad brockoli han kan käka. Iallafall kanske de pyser ut gröna träd ur öronen snart. Ska genast kolla under kudden om det ligger några gömda där.

Och ja, han är söt, sockersöt förstås.

Godnatt, måste skynda att snarka för snart gör de nya kindtänderna sig påminda hos lillhulken i rummet bredvid!
**
Gnatt

Donat

Det har varit sisådär med vädret men vi har fått lite gjort i veckan och helgen ändå. Mathias har bytt både bromsar, skivor och däck på bilen. Han är så händig min karl. För nu kommer det väl ändå ingen mer snö! Vi bestämmer det!
När vi flyttade till Lönnemossa fanns ett stort badkar i plåt på framsidan i trädgården. Det tog vi bort och sedan dess har hålet varit orört och den sidan fått vara litegrann. Nu har vi planat ut vallarna på sidorna, fyllt hålet, burit sten och plattor och fyllt på med jord så nu är där en liten backe istället. Hallonhäcken är klippt och gamla grenar, löv och gräs är uppeldat. Känns skönt att få lite ordning även om det är långt kvar tills det är klart.

Räddade några Blåklint som jag sett kämpandes i gräshavet några år. Satte ner dem i den ostyriga rabatten på framsidan. Mor berättade att det är en Bergsklint. Det är en stor rabatt med mest gräs, lupiner och brännnässlor. Men det finns fina tåliga växter också. I höstas planterade jag några nya växter där som tagit sig bra men det behövs så mycket mer kärlek om det ska bli vackert och ordnat.



Vi har myst i vårvädret i gläntan med Anna och Ella också. Mille har varit hos farmor och farfar hela helgen. Och som han längtat att få rå om dem själv. Max har premiärat i lilla vagnen och tand nr elva och tolv gör sig påminda med ledsna och hängiga miner. I morgon vankas Bvc-besök med vaccination. Sedan kommer moster Åsa och lägger barnen för pappan och mamman ska på förskoleinformation. Läskigt värre.. det blir så stora så fort mina barn


Här leker de häst



Endast 2 rattar av 5 möjliga enligt Max



Tryck på tröja hos farmor


Hoppas ni mår bra i finvädret
Kram


Valborg

Sista april har ju som bekant paserats och här är sköna maj. Men med snö?.. nää det har inte jag beställt iallafall. Jag vill ha körsbärsblom, ljumna vindar och utspruckna tulpaner!


Vi firade Valborg i Östrå med systarna och familjer. Årligt träbåtrace, lotteri, vårtal och brasa. Ljumnare än jag minns förra året. Milleskrot skrapade hem helabåtracet med en förstaplats bland alla barnens 78 st båtar. Hans nr femtioen gled med beslutsamhet iväg från övriga båtar och över mållinjen. Gissa om han var glad även om han frågade moster Anna efteråt vem som igentligen vann! Han fick motta ett pris på 250 kr och valde en motorcykel från prisbordet. Lycklig och stolt femåring och stora planer på legoköp förstås


Moster Åsa och Max

En fin Valborg. Som vanligt, familjär och mysig. Min härliga tjocka familj!


*

I torsdags fick jag ett spännande kuvert i brevlådan! Jag älskar verkligen överraskningar. En finfin present från en dito vän. Jag är verkligen glad att du finns i mitt liv! Kärlek till dig




Visst är det så.. Vi ger varandra alldeles för lite kärlek och värme. Så gör någon glad idag. Säg något snällt till någon eller ge någon en kram. Jag kommer allt för ofta på mig själv med att jag tyckte någon varit så fin eller gjort något bra utan att jag sagt det direkt till personen i fråga. Så nu ska jag skärpa till mig. Det är mitt Valborgslöfte. Att sprida glädje och kramas oftare!

Love
/ L