onsdag 28 december 2011

JulPust.. nog är det skönt att den är över nu, julen. Även om den har varit ljuvlig. Vi städade ut den på allvar igår. Granen plockades av och åkte ut. Så även tomtar och röda ting. Kvar nu är det vita mysiga advent bara. Dvs ljusstakar och stjärnor i fönstren och lite granar och granris. Räcker bra tycker jag. Lite snö på det här så blir det perfekt. För hallå väderkillen, i mellandagarna ska alla barn kunna åka pulka och leka i snön!! Håller tummarna hårt för snö!

Idag har vi haft besök av kusinerna. Oskar, Ida och mamma Maria. Barnen leker väldigt bra ihop, mycket bus blir det. Igår var vi på bio med kusin Ella och Anna. Vi såg Alvin och gänget. Bra film och barnen kunde sitta still hela filmen. Ja det ena barnet har mycket myror i brallan men var himla duktig.

Nu planerar vi nyår som firas med systrarna med bihang. I Österå lutar det åt, men det vet inte syster Å om än! :)

Här kommer några bilder från lilla julafton i Övertänger

Ha en trevlig mellandagskväll, vi drar till Österå på pizza och nyårsplanerar

Tjo!Fin kille kollar in pralinerna


Farfar och Max


Maria och kusinerna


Kärleken


Stor läser monsterboken för liten


Hanni kör årligt Juldagsrace i Hästberg
Nöjd var han efteråt och i år kom han före svågern Leif. Andra svågern Roy vann, Heja!
söndag 25 december 2011

Dan efter dan..

Såhär känns det alltså dagen efter. Man svävar liksom på moln lite grann. Visserligen tagen av en förkylning men nöjd och lycklig. Jag har turen att ha en helt underbar familj, en stor knasig härlig familj! Dagen igår perfekt och jättefin. Barnen var nöjda över sina paket Ella i sin onepiece som hon längtat så efter och Mille kunde knappt slita sig från sitt polishus i Lego. Småknattarna traskade runt lyckliga daddandes på golvet och de stora barnen, som knappast är barn längre, var välfyllda med både presentkort och tomteskum.
.
Jag hade enorm hjälp i köket så jag kunde slappna av lite, underbart och jag är så tacksam. Jag har bästa mor och systrarna i världen!
.
Det kom en tomte också. Och vilken fin tomte sedan! Mille tyckte han var så lik farfar, tokiga unge.
.
Nu laddar vi om för lilla julafton i Övertänger ikväll med svärföräldrar och svägerskan med familj. Jättemysigt!
.
Hoppas ni får en fin jul allesammans.
God jul från Lönnemossa


Polishuset


Klappen i julstrumpan


Vår gran


fredag 23 december 2011

JulförberedelserHär hjälper alla till!

tisdag 20 december 2011

Julpirr och virr

Tänk att snart är det verkligen julafton! Snön är här, nästan alla klappar inköpta, skinkan griljerad, granen inspanad i skogen och härliga härliga förväntansfulla barn. Nåja ett iallafall!

Men nog känner jag mig förvirrad och en aning stressad allt. Jag skulle önska jag var klar med det mesta fixet nu och bara kunde mysa runt. Men så är inte fallet. Jag står med "to do's" upp till halsen och däribland även en vissen prins. Men jag har ju tid ännu! I år firar vi hemma i Lönnemossa med min tjocka släckt. Det känns speciellt att vara på hemmaplan, speciellt när det är Max första jul. Sedan firar vi med Stora Ms familj på Juldagen i farmor och farfars stuga i Övertänger. Ska bli himla mysigt.
Hoppas ni ser fram emot julen lika som vi!!

 Kram


En liten kryprumpa


Lussekussar


Kram


Max i Milles mössa


Lucian Ella

tisdag 13 december 2011

Lucia

Efter alla år som tomtenisse ville Mille sadla om till pepparkaksgubbe. Visst blev han söt! Vi blev bjudna på fika på dagis idag med pepparkakor som barnen bakat själva. Jättegoda, söta och charmiga då någon kaka saknade en arm eller så. Max var med och han trivs så himla bra bland de stora barnen, bådar gott för framtiden. Snart blir han dagiskille och Mille börjar förskolan. Mille är stolt över sin lillebror det är som balsam för mammahjärtat!

God Lucia mina vänner. Hoppas hon sprider värme hos er alla idag

Kram

söndag 11 december 2011

Vinterdag


Ute idag i finvädretVissa sov skönt..


vi andra åkte pulka


Sen var det himlans gott med varm chokladVår fina nya lampa.
Nu ser vi vart vi sätter fötterna när vi kliver ur bilen.
Tack för hjälpen snälla far

Hoppas ni har en trevlig tredje advent!


lördag 10 december 2011

Max


Kolla mig, jag står!
Bygget


 Det är dags för färg i Milles nya rum! Roligt. Känns bra att det rullar på. Mathias kör för fullt och är verkligen duktig. Det ska bli himla skönt att Max ska få ett eget rum. Då hoppas vi på lite bättre sömn här i Lönnemossa!

Linneskåpet är äntligen byggt och vi har tagit bort det gamla. Det är stor plats i hallen nu och städat. Det är trevligt när det inte ligger verktyg överallt och att slippa tassa över dem. Lite ny färg på golv och väggar i hallen, spännande. Någon som har tips på passande färg på golv och tapet?


Milles nya

Linneskåpet i hallen. Sväljer massor!


Tänk vad skönt det blir när hallgolvet får samma färg


onsdag 7 december 2011

Äntligen snö!

Tur det kom lite snö så vi får lite julkänslor. Visst blir man gladare bara av att slippa det mörka grå mot vintrigt vitt? Härligt att adventspynta lite med granris och ljus. Det höjer stämningen. Vi gjorde en snölykta i onsdags så fort vi kom från dagis, den brann sedan så fint i mörkret. Vi hann med lite pulka också, premiertur för Max.

 Mysbelysning på verandan


Bild på nya gardiner som jag lovat mor!


Härliga bröder


Trevlig helg!


söndag 4 december 2011

Advent

Tänk att det är december nu. Ingen vidare julstämning är det ju eftersom snön lyser med sin frånvaro. Men efter lite adventspynt så känns det rätt mysigt ändå.
.

Mille är så lycklig nu när han nu äntligen får öppna luckorna i kalendrarna. Som han väntat. Mormor har sytt och fyllt en den här fina kalendern med små presenter.


Vi bakade lussekatter, lussesniglar och lussemonster en dag!
Det här är lik farfar tycker Mille!


Jag och Mille ska gå på bio idag. Lite mystid bara vi! Det känns bra!
Trevlig 2:a advent!

lördag 3 december 2011

Första krypet i 1:a luckan


Ja nu kryper Max. Jättesöt är han när han tar sig fram. Allt gick väldigt fort, endast runt tre veckor någonting. Han började plötsligt vara vild på rygg, rullade fram och tillbaka och vildare för varje gång. Till slut kunde vi knappt byta blöjor längre. Sedan började han gunga på alla fyra och sätta sig, gunga och ställa sig igen. Sakta och lite halkigt tar han sig nu framåt. Så söt. Ibland reser han sig upp på knä mot saker också. Verkligen upptäckarbrallan på! Så inte en lugn stund, även om det går väldigt sakta ännu.

Pappa håller därför på att designa en grind till trappen på övervåningen. Vi börjar där. Spännande att få se vilken smart lösning han kommit fram till. Det är nämligen lite klurigt.
Trevlig helg på er!