tisdag 26 juli 2011

Vill ha

Vi har det superfint på våran semester. Mille har varit några nätter hos mormor med sys A och Ella. Vi har tagit det lugnt men ändå uträttat lite här hemma. Så även om inte vädret varit det bästa någon vecka så tycker jag det är ok ändå. Det gäller ju att se det positiva i allt, eller hur? Jag slipper ju vattna när det regnar, myggorna håller sig helt borta när det blåser. Är det mulet kan man vara inne med gott samvete och pyssla med alla möjliga knasiga saker. Sen kan man ligga i soffan med fötterna högt och bläddra i sköna tidningar. Där finns det miljoner sånna däringa fina saker som man kan önska sig men här är saker som j a g  v i l l  h a!



Åh åh åh...
Jag har jämt velat ha en hamock.. och den här är ju bedårande!
(taget ur en tidning, därav dålig bild)


Tokfint skåp där mitt linne ska ligga.
Öppnar man dörren knarrar den lite och det doftar underbart, rent och friskt!
Visst kan man bygga ett eget...


Den här rabatten passar superfint vid vår entre...
.. men där bor just nu en grotestkt stor spirea och ett gäng brännässlor..



.. den här tror jag att jag vill ha.. men jag vet inte så mycket om den.
 Någon som vet?

Bäst att släcka sina blå nu.. Virvelvinden kommer hem i morgon lunch och jag måste verkligen återfå lite energi tills dess. Jag ska nämligen hinna måla fönster, laga golv och rensa hängränna i först. Sen lutar det åt syskon grill i Lönnemossa innan vi drar in till stan på cruising

Så tack och god natt


onsdag 20 juli 2011

Höjdpunkter!

Bland sommarens höjdpunkter står väl ändå den egenodlade primörerna högt i kurs? Visst är det gott med nypotatis?


Annars målar vi mest här hemma. Baksidan av huset har fått sig en uppfräschning. Nya fönster på övervåningen och då också nya foder och en del utbytt panel. Vilken skillnad det blir med ny färg!

Men vi provar även nya saker. Max fick en hoppgunga då han döptes och vi provade på den här om dagen. Den är lite stor ännu så armhålen sitter lite högt men den är himla rolig redan nu! Han sitter gärna i den ganska långa stunder och kollar in vad brorsan har för sig.

Än så länge trippar han mest

I kväll har jag turen att få träffa tjejerna i stan över en middag. Jag ser hemskt mycket fram emot kvällen! Men med samma fråga står jag varje gång framför spegeln.. vad ska jag ha på??


tisdag 19 juli 2011

Rost



Jag har kärlek till rostiga ting. Här är några som finns i vår trädgård



Här en födelsedagspresent från mamma.
 Den kommer från Rosverkstan. Hon brukar ha tävlingar titt som tätt så kolla in så kanske du vinner ett!


 En rostig låda med lock jag fann i en av våra bodar på gården
I den får en svartöga klättra på armeringsjärn



Enkelt ihopsurrad



En högre variant av ett armeringstorn. På den klättrar Blomma för dagen



Visst är den vacker. Ljusrosa och skir men växtkraftig... och väldigt svår att bli av med om man skulle vilja. Men det vill inte jag, jag gillar den

Paus!

.. jag tog liksom en liten paus..

Det bara blev så, behövde kanske det. Det var lite mycket att pyssla med i mitt liv ett tag så jag kom liksom av mig. Men nu är jag med i matchen igen..


 

fredag 1 juli 2011

Första rullen


Okej då det var i nedförbacke i soffan. Men det var ett rull var så säker..
Vips så hamnade jag på mage.. vad hände mamma??



Annars är det en spralligt värre för det mesta. Han fyrar av ett supersmile så fort man tittar på honom. Och vem vill inte bli väckt av det!? Skrattar lite och studerar och försöker ta på fina saker med handen.
Mycket M Y S i Lönnemossa just nu! Och döpt ska han bli i morgon också!

Såå... inte sitta här och slöa... städa, damma, plocka...

Trevlig helg! Kram

Sköna dagar

Underbart varm vecka med mycket sol, två badtokiga fisar, lilla Max och en badkruka. Vi har tillbringat dagarna vid badet förstås. Jag har iallafall kommit i en gång, men det tog sin lilla tid. Nu verkar det fina vädret vara slut, typiskt när Max dop är på lördag. Jag hade ju planerat att vi skulle sitta ute. Kanske har vi turen med oss och får en solglimt vid 13- snåret. Sen hörde jag att nu skulle hela Juli regna bort, det vägrar jag däremot att gå med på. För sköna dagar önskar jag mig



Mille och Ella i plurret




Lunchpaus, pastasallad. Max slumrar i skuggan där bredvid


Skönt att vara nakenfis när hettan är framme




Knubbiga söta


Fika i skuggan på framsidan

Nästa vecka kommer mormor och rår om Ella. Båda barnen är förväntansfulla förstås. Vi hoppas kunna tillbringa tiden på stranden