onsdag 27 april 2011

Max Dileva ??


Ja.. det här med namn har visat sig svårare än man kan tro. Det har iallafall visat sig den här gången. Att han heter Max det vet vi ju och att vad han ska heta i efternamn är även det bestämt. Men där emellan då? Jo.. Folke.. och kanske även Erik.. men i vilken följd kan man undra. Svårt siddu.. I annat fall kan man ju se på denna bilden att Max har drag åt Dileva hållet..




Eller kanske Elvis som mellannamn.. med kulmage och allt.. Hihi..


Nä vi funderar vidare.. Det som är klart är att han mår bra. Var hos BVC nyss och nog får han mat allt. Dunderhonung i mina tuttar må ni tro. Max växer alltså väldigt bra. Han äter bra, sover bra, han är helhärlig och så himla mysig. Vilken lycka!


Vi hälsade på på HagNor idag. Han skötte sig exemplariskt. Synd nog var inte fröken Modig där, hon var på andra uppdrag. Vi hinner förhoppningsvis ses snart.


Igår var mamman, Millen och Max på stan med morfar. Vi handlade lite grejor på bebisaffärn. Allihopa skötte sig så bra, till och med morfarn.. så vi belönades allihopa med en fika på Waynes.. Det som för mig var mest oroande var nog att Mille skulle trotsa och gå åt motsatt håll.. Men han var så himla himla duktig. Höll i vagnen när vi gick över gatan, väntade när vi pratade med expediten i affären och lyssnade när jag pratade. S K Ö N T.. att få det avklarat. Nu ska det bli spännande nästa gång inte pappan är med. Han tillbringade tiden hos doktorn för att tummen. En gammal crosskada kan man säga.. lutar åt operation med metallplatta i. Låter i och för sig väldigt matcho! Skål för det!


Kram med massa kärlek..

tisdag 26 april 2011

... !

.. lycka är mina fina pojkar ..



..och vår nya lilla krabat förstås!






Det är väl härligt att kunna vara ute och påta i trädgården igen. Att bli riktigt lortig och rensa, kratta, klippa, ansa. Tänk vad fint det blir och vad himla nöjd man känner sig!


Föresten är detta mitt Etthundrade inlägg. Vad jag skrivit i mina inlägg eftersom det verkar vara så himla många kan man ju undra! Kul är det i allafall!


måndag 25 april 2011

...

.. lukten av nybakta scones som snickarMatte bakat tidig morgonstund..












..mysiga nyfikna barn är lycka för mig ..





.. och även en liten cooling i baksätet som sjunger högt till Manboy går an..








söndag 24 april 2011

Lycka är..


.. när Scilla växer lite varstans i vår trädgård..




.. när solen torkar första tvätten ..


Underbara Påsk!







En nöjd pyamasfis med bästa påskpresenten
En sopbil i lego som pappa lekt med som liten





Den soliga långfredagen firade vi med korvgrillning och mys i sköna Österå. Där bor min syster Å med sambo och stora barn i en grann timmervilla i lantig stil. Åh vilken idyll ska ni veta. Storslaget och svårslaget !


Hoppas ni har haft en fin Påsk. Det har vår varit. Mycket godis, god mat, fix i trädgården, och underbar med sol och helt enkelt mycket värd att minnas!


måndag 18 april 2011

söndag 17 april 2011

Härliga killar

Visst är det underbart att våren är här. Något annat som är underbart är mina killar! Fina fina fina killar!



På liten promenad




Nedbäddad liten fis




Kärlek!


lördag 16 april 2011

t r e t t i o t v å

..jo visst.. min dag idag! Jag har firats idag av familjen, min ljuvliga tokiga familj. I morgon kommer SnikarMattes familj, lika ljuv den!


När nästan alla kalasgäster hade gått åkte studsmattan fram och blev ihopmonterad till Milles glädje. Vi stannade i trädgården i solen för att städa. Det är nämligen så att det kommit fram en massa skrot under snön. Vi kånkade på brädor, sopsäckar och massa skräp. Lite bättre ordning på gården, det väntas många vändor till tippen vill jag lova. Men visst är det nästan magiskt att slänga skräp!


För övrigt mår vi himla bra i familjen. Det flyter på bra med amingen och storebror finner sig fint i sin nya roll. - Bebisen är fin mamma, sa storfis i morse när han sneglade ner i spjälsängen. Det är balsam för mammahjärtat det!


Nu ska jag lägga upp mina onda fötter i soffan..

Skepp ohoj..

tisdag 12 april 2011

Vågar jag..


.. säga att amningen går bättre? Amningen med Mille var k a t a s t r o f i flera veckor. Det var gråt, ångest och otillräcklighet i oändlighet. Tills pappa snickarmatte satte ner foten och hämtade en pump på BB så vi kunde pumpa ur, ge på flaska och jag kunde vila. Då började såren äntligen läka, brösten var inte längre så stinna och det började äntligen ordna sig. Och tänk vad bra det är när det fungerar. Rätt temperatur och bara att vrida på kran.


Den här gången visste jag ju att det skulle göra ont och att jag antagligen skulle få sår och tokont igen. Visst var det så.. MEN.. efter sår och svullna hårda onda tuttar så börjar det flyta på. Det är ljuvligt!! .. nu ska vi inte ropa hej ännu....


men det går bra nu!




Max softar på soffan


måndag 11 april 2011

Vinst!

Jaaa! Vi har ju en vinnare! Det var Therese som prickade in rätt datum i vår tävling om när Max skulle tänkas titta ut.

Tessan med fina webbutiken Himlavit. Kika in vet jag!


En smarrig godispåse kommer snart till dig! Har du önskemål Tessan så skriv det nedan. Det ska nog vara lite blandat segt, surt och lakrits om jag minns rätt?

söndag 10 april 2011

Lille Max


.

.




Underbart, himelskt och innerligt. Kort och gott Kärlek!



Storkusin med lillkusin. Hon har fin känsla med barn. Passar ypperligt att arbeta på BB tycker jag!


tisdag 5 april 2011

söndag 3 april 2011

Ska jag..

..springa några intensiva vändor i trappen, byta soffklädseln på 10 minuter, dricka ricinolja, hoppa jämnfota, rocka rockring, lyfta något tungt?? ...eller ska jag bara vila vila vila vila vila tills det är dags som jag blivit rekomenderad av vän/barnmorska MT... och hon vet väl bäst.. SUCK!


.. vi har kalasat klart nu så kom nu bebis!!!!!

lördag 2 april 2011

Muffinskillar och knip

Nä ingen bebis idag heller. Och nu tycker jag han faktiskt kan hålla sig inne till den 6:e april minst. Kusin Ella fyller 7 år i morgon och den 5:e är det kusin Oskars tur. Jag tycker det är lite tråkigt om bebisen kommer på samma dag som dem. De är ändå barn och jag tycker de ska få ha sin egen dag för sig själv. Så undar ni så kniper jag från och med nu ett tag!


Mille har varit på Ellas barnkalas idag. Ella är ju idolen så det var viktigt att ta rätt tröja när det blev kalasdags. Tänk vilken spänning det måste vart i den lilla kroppen. Det var Mille och en till pojke och sedan en massa tjejor. Han hade lekt med "prinsen" talade han om sedan... Han menade Vincent! De var 19 barn totalt och inte undra på så somnade han i soffan innan middagen! I morgon är det kalas för släkten i lite lugnare former.


Men innan middagsdags bakade mina fina killar chokladmuffinsar.



Perfekt kladdiga och urgoda




Vi ska ju på kalajs i morgon nu då och eftersom när Mille låg i magen gick vattnet mitt under midsommarfirandet. Så skulle det ju inte förvåna mig om samma sak händer på kalaset i morgon. Nu är det sagt... så får vi se.. Men jag kniper som sagt.. :)


fredag 1 april 2011

Namn och veranda

Vad ska den lille heta då? Vi har en favorit men tar tacksamt emot förslag! Vi vet att det är en pojke. Väldigt bra om namnet passar med Mille förstås.


Verandan


Den numer städade verandan. Önskar bara att den redan nu var vit. Naturligtvis blir det så framöver. Det kommer höja den rejält. Men jag gillar den rätt bra redan nu. Om några veckor kanske vi kan sitta där och njuta av frukosten i solskenet. Vi får se om vi får tid med någon piffning av både möbler och väggar

.

Dörren satte vi in i somras. Den behöver också lite kärlek

Det kom en liten linslus och ville vara med. Katterna trivs väldigt bra på verandan. Där de kan speja ut över ägorna.

Virvla virvelflicka

Kram L