torsdag 31 mars 2011

Marsbebis

.. verkar det inte bli. Det lutar ju minsann åt att han blir ett aprilbarn. Som hans mamma och vädeur till råga på allt.


I dag har vi gjort en utflykt till Biltema i Borlänge. Lagom romantiskt men trevligt för mina grabbar. Jag lade i en högre växel och tog mig in på Blomsterlandet för att handla en uteblomma. Kom ut med en uppsättning påskliljor, 3 cerisa Bellis och en fin bukett tulpaner i blandade färger. När vi kom hem gjorde vi ett välbehövligt ryck på verandan. Det har inte varit någon vidare välkomnade passage in till oss genom den. Översvämmad av gipsskivor i alla möjliga storlekar, byggmaterial huller om buller och massor av lort. Nu är det städat och vårfint med nya blommor och även barnvagnen fick sig en bra plats. Tänk vad det kan kännas härligt när man gör en kraftansträngning och sig själv en tjänst!


Jag säger tyvärr Minna och Frida. Jag vågar säga att det blir en aprilbebis.

onsdag 30 mars 2011

Några fina lugna dagar

Mille har varit sjuker i veckan. Eller han har haft feber lite till och från. Så inget dagis men ändå en väldigt pigg fis bitvis. Så vi har tagit det lungt bara. Hälsade på syster Å med familj i helgen och då fick Mille rida med storkusin Sofie på fina fina Daisy. Lagom skeptisk i sadeln men stolt som en fura efteråt!







Idag tillbringade vi eftermiddagen på altanen i fina vädret. Grävis fick komma ut och göra nytta. Tänk att nu är det nedförsbacke mot sommaren! Härligt!! Spanade i trädgården efter vårtecken och visst såg jag några spröda ljusa knoppar sticka upp i rabatten på varmaste sidan. Ljuvligt!



tisdag 29 mars 2011

Update

Hello! Nä ingen känning och ingen bebis. Jag tror att vi blivit lurade. Det kommer inte alls någon bebis, jag har bara blitt väldigt tjock...


Iallafall så har den 28:e ju passerat och varken pappa Mathias, Malin eller Catrin kunde gotta sig i vinst. Idag är det AnnSofies dag och tänk om hon vinner, då får jag väldigt svårt att få fram ACO-kola eftersom de slutat att göra den. Så är det någon som har en gammal påse eller endast en liten torr aco-kola så är jag tacksam om jag får lägga vantarna på den. Men bara om det blir idag och det känns då inte så än då.


Men jag ska däremot till Specialist Mödravården idag för att kolla läget lite. Mysigt att få höra lillfis hjärta ticka lite.


Så på återseende då..

tjingeling


Update 2.

Jo det var en bebis där inne sa Specialisten. Den mådde alldeles utmärkt också. Kankse har den det så bra att den tänker stanna där inne ett tag till, hemska tanke. Jag fick även se lite på ultraljudet, så mysigt. Läkaren såg att bebisen tränade på att andas nu, det gjorde den i slutet. Den är även fixerad så den är väldigt färdig med andra ord. Den väntar bara på startskottet sa hon.. Jaha.. och om nu inte bebisen väljer det är det storken då eller? För min kropp borde sannerligen förstå att vi är klara vid det här laget. Äh jag vet.. han kommer när han är klar!


Men det skadar kanske inte att fylla på fågelautomaten.. jag menar så storken känner sig välkommen!!

måndag 28 mars 2011

BF idag

Skulle du inte vara här nu? Saknar dig...

Var färdigbakad snart snälla bulle.


/mamma <3

söndag 27 mars 2011

Status

Lugnt här.. efter att torsdagen var någorlunda vild och vi trodde nog att vi äntligen skulle få träffa lillfis... så stannade det av på natten och nu hela helgen har det varit lungt igen.

Känner mig lite snuvad på konfekten liksom. Det sägs ju att (en himla massa procent) andreföderskor oftast får barn innan beräknat förlossnings datum. Men inte i vårat fall då eftersom han inte lär titta ut innan imorgon då vi har BF. Så nu sadlar vi om i tanken och siktar på om 2 veckor istället... vi kanske kan lura han därinne lite..

Eller vad har ni för knep?

I tävlingen får syster Anna, Ove, Pappa och Majsan se sig besegrade.. jag tror jag ska själv ska satsa min lott på den den 12:e april. Det är vecka 42. :)


Grrrrrrrr... När jag uppdaterade i tävlingen så ville inte fliken fungera något mer.. det blev bara en salig röra med datum och namn så nu har jag gjort en ny. Som däremot är tristare och sämre. Men den får duga tills jag kommer på vad som hände med den förra.... tjingeling..

fredag 25 mars 2011

2 gamar

Det var väl inte riktigt så här det var tänkt!

Vänta ni bara, snart kommer det en läskig bebis som ska sova där...

Ny dag!

Inte min mammas snickargubbe och inte heller svärmor gissade rätt datum. Men däremot kanske Gabbi har den rätta känslan om när han faktiskt är färdigbakad? Den 26:e mars fyller mamma/mormor år och kanske tänker sig lillfis en storartad present? Jag är faktiskt född på min mormors födelsedag och Mathias på sin mammas så det kanske är genetiskt?
.
Ibland har det varit praktiskt men nog vill man ha sin egna födelsedag allt. Det var ganska roligt när mormor fyllde 80 för jag hade nämligen min 20:e födelsedag då. Så vi firade 100 år ihop! Roligt att vi faktiskt fyllde jämt år samtidigt också.
.
Spjälis är iallafall ihopmonterad och bäddad så han är oerhört välkommen!
Hoppas ni får en fin fredag!
.
Själv sänder jag tankarna till en vän idag
<3

torsdag 24 mars 2011

Trevligt besök


God eftermiddag
.
Oj vad det blåser idag. Men det är väl kanske våren som håller på att blåsa in, tror ni inte?
.
Idag har jag tillbringat dagen med två fina tjejor som kom på hallonpaj och kaffe. Catrin och hennes söta dotter Alicia! Vi fikade, babblade och kikade på våra nya rum på övervåningen.
.
.


Efter ett tag beslöt vi oss för att det fick bli lunch och liten koll på stan. Och några nya inköp blev det allt. Tack för fina tulpaner och för det trevliga besöket!
.
.

Överkast och nya fräscha kuddfodral till vårt sovrum



Ny duk! Mest för att dölja det hemska bordet. Har inte riktigt bestämt mig för vilken färg det ska få ännu. Laserat mörkbrun som panelväggen där bakom eller kort och gott vitt?
.
Har hämtat sofftyget i dag på affärn! Det var för tungt för en gravid, otympligt och jag skar mig på kartongen till råga på allt men nu ligger det här och väntar på att sprida magi!
.
.

Nuvarnade gråa klädseln som inte är så dum den heller
.
.

I sin hörna sitter hon, Sigrid, min fina docka som jag gillar skarpt. Jag hittade henne hos LinaOJ Hon är min barndomsvän som numera bor i Blekinge. Hon är en baddare på att sy och allt därtill. Kika in till henne vet jag!
.
Update tävling! Det börjar närma sig beräknat förlossningsdatum och än ramlar det in gissningar i bebistävlingen. Himlans trevligt! 2 st har gissat på dagens datum. Det är några som har samma och är ni smarta så lägger ni till ett klockslag. Då tar jag den som är närmast rätta tiden han dimper ner.

.

Spännande det här!!

onsdag 23 mars 2011

Finlunch

Äntligen är dagen här. Jag har faktiskt längtat. Jag ska få luncha på Waynes med mina trevliga flickor och vi ska bara prata gravidmagar, förlossning och bebis. Attans vad det ska bli trevligt.
.
Så nu snälla bebis stannar du inne tills jag är hemma igen. Där med basta!
/L
.
.
.
.
ps.. jag måste hinna köpa stövlar till storebror först också.. och hämta på dagis.. så ca 15,30 är ok. :)

tisdag 22 mars 2011

Uppdate bebisdags

Nää.. inget ännu. Så Kent och Lilla Anna fick sig en ljusrosa omgång.
.
Känner inget annorlunda.. bara vattenmassor i vader, fötter, tåstackare, överläpp, näsa, och lår. Om någon sticker mig med nål nu borde ju vattnet gå... Någon frivillig?
.
Vi tar en snickers för det..
.
Tijng..

måndag 21 mars 2011

Cravings del 2

Nä det är jättetrist. Jag har liksom inga. Visst är jag sugen på nåt litet i bland men jag skulle inte hellre dö än att få just det. Föresten har jag inte plats för något mer heller. Så där till helgen brukar vi ju mysa till det med lite extra gott men då har jag ju ätit så god middag oftast så då hamnar jag bara i soffan på jäsning och inget mer går i. Inte har jag lust att laga mat heller så det blir oftast något snabbt och lätt som bacon. Jag skulle kunna strunta i att äta mat helt. Bara en macka här och där istället. Men det går ju inte. Jag måste ju äta bra kost för lillens skull. Föresten så fick jag backning sist hos barnmorskan också. Trots 2 järntabletter om dagen var mitt värde lågt. Jag lovade dyrt och heligt att fylla på den depån. Så leverpastej på mackan och brockoli för jämnan. Ska dit i morgon igen och lägligt tänkte jag göra en skink och broccoli-pasta gratäng till middag!
.
Dricker däremot gärna apelsinjuice till frukost. I massor. Och läsk fast bara på helgen men i massor. Jag som i vanliga fall dricker väldigt mycket vatten och älskar det. Nu dricker jag saft istället.. i massor. Jag är en törstig tjockis helt enkelt. Inte konstigt att jag har så mycket vatten i kroppen. Det måste ju ta vägen någonstans. Först är det himla trångt på väg ner mot blåsan och sedan är det en bråkig fis som ska misshandla den sen. Aha!.. Det är alltså därför mina ben ser ut som de är 90 år gamla och resten av kroppen ser ut som en mischelingubbe.
.
Jag är däremot dragen till snickersglass. (det finns i kylen nu... )
.
I tävlingen försvann Eriks gissning all världens väg. Idag är det Kent och Lilla Annas datum. Vi får se....
.
Hoppas ni får en bra eftermiddag.
Kram från miss proppmätt
*
*
.
.
.
...och NEJ jag känner knappt nåt alls? Alltså inget på G
/L

fredag 18 mars 2011

Underbara fredag

Den blev lyckad <3

Belönade med efterrätt, chokladmousse med grädde och jordgubbar!

Lillfis har skött sig exemplariskt. Helt underbar liten gosefis. Åh vilken underbar eftermiddag. Nu är vi uppladdade med ny energi och kraft!

4-års trots

Idag är det fredag! Så det vankas fredagsmys till kvällen. Mille har redan köpt sina ostkrokar till myset. Eftersom han har drabbats av "4-årstrots a la major" och även det minsta lilla är krångligt hela dagarna i ända så får vi se om kvällen artar sig som hans päron vill. Det blir en överraskning. Så är det någon som sitter inne med några utomordentligt bra tips och visdomsord så fram med dem!
.
Självklart suger det ur all vår energi och man blir riktigt ledsen i hjärtat bitvis. Men hela familjen står ju för stor förändring och vi tror att Millebus redan känner detta på sig. Det är naturligvis inte lätt för honom heller. Kämpigt!
.
Så håll tummarna för att dagishämtning går galant och resten av kvällen också.
.
Hoppas ni får en fin fredag!

Sovrummet!

Weee...
.
Har ju inte berättat att vi sovit i vårat nya sovrum på övervåningen de senaste 3 nätterna. Sys A var här i tisdags med make och dotter och hon tyckte självklart vi skulle flytta upp sängarna nu när vi hade bärhjälp och allt. Så M for upp i väldig fart för att dammsuga och tjopp så stod sängarna där under kupan.
.
Det blev verkligen bra. Mycket bättre än vi i kunnat tro. Så himla mysigt att ligga under lilla fönstret. Ljust och fint och bra med plats på sidorna. Vi är jättenöjda! Heltäckningsmattan saknas ännu. Men den kommer på plats så snart kärleken handlat crossbuss. Det är ju inte bara att åka hem med 4 meter stormatta i bilen.




Inte alls rätt överkast men det funkar så länge


I tävlingen är Pernilla utslagen. Har Mille rätt känsla? Snickarmatte har lagt sin röst på den 28:e mars...

torsdag 17 mars 2011

Update!

I bebistävlingen har det hänt lite saker. Det är några stycken av deltagarna som redan är strykna. Skönt är väl det för oss att det inte blivit så tidigt som ni trott. Nu sist blev Ebbe och Roys dagar pasé. Vi får se om Pernilla har mer koll! För jag har då ingen aning.. :)
.
Ha en bra dag finingar!!
Kram från mig

tisdag 15 mars 2011

Efterlängtat köp

Äntligen! Som jag har längtat efter ett nytt sofftyg. Nu har vi ett i mörkgrå Ull. Det är jättefint men drar till sig minsta lilla ludd och hårstrå. Så när jag och sys Å var på Ikea sist övertygade hon mig att det visst var värt det. Så nu har jag beställt och det ska komma den 22:a mars. Jippie!
.
Kanske kan tyckas att den är en smula ljus när vi snart har två små barn. Men då tvättar jag väl den då! Så det så.. Här är skönheten!
.
.

Det är 3 olika grå på bilderna men jag tror den nedan stämmer bäst. Vi får väl se!

Isunda grå

Passar även på att sälja min vita oanvända klädsel

Nu kan jag alltså stryka några rader till på min "innan-bebis-kommer-lista"

* Skötbord färdigmålat och monterat

*Elinstallation klar

*Hämtat babyskydd

*Nyinrett städskåpet, ordning och reda

*Beställt överkast + present till Ella

*Annons blocket sofftyg

*Ändrat annons blocket dörrar

*Soffklädsel beställd

Känns otroligt skönt. Så nu fortsätter jag att klippa till hallmattan för att senare bocka av även den! Tjingeling..

Det närmar sig flytt..

Ja nu har vi El! Tänk att det kan kännas så härligt. Nu är det inte långt kvar tills vi kan flytta in i våra sovrum på övervåningen. Ljuvligt! Det är ju långt ifrån klart i hall, bebisrum och badrum. Men ack så härligt att få tillbaka ett sovrum på riktigt.

Men däremot har vi fortfarande trassel när vi duschar. Röris kommer på torsdag och ska byta ut våran vattenpump som antas vara kaputt. Så vi tar det lungt med vattenflödet i Lönnemossa. Vi var till Sys i Lisselbo igår kväll och hela familjen tog sig en dusch. Verkar dumt och överanstränga den lille pumpen.

I tävlingen är Mia ur leken och vi får se om Ebbe har samma otur.

Ha en strålande fin dag! Själv ska jag ta mig en tupplur!

söndag 13 mars 2011

Helikoptrar i massor

Godmorgon!
.
Igår tapetserade jag och kärleken men med stor möda. Många svordommar seglade genom luften. Vi har bestämt att vi aldrig mer ska tapetsera en papperstapet. De andra vi gjort är Easy up - tapeter och jag undrar varför det finns papperstapeter över huvudtaget fortfarande. Misspass, svårhanterade, sköra och svåra att skära. Men nu sitter den där i Milles rum iallafall.

Sandberg - Kevin



Med lister och foder så...

Handtagen till dörrarna ser ut så här. Rejäla men ändå åt det antika hållet. De är snart på plats. Jag gillar dem!



För övrigt fick fönstret i sovrummet en sista strykning igår. Idag kommer snickarMatte fixa lite elektriskt pill för i morgon kommer elektrikern och kopplar. Mitt projekt blir till att dammsuga idag. Sen tänkte jag måla skötbordet, fixa med några tavlor och självklart stå till förfogande för snickarMatte..

Elkillen ska även ta sig en titt på våran vattenpump. Den beter sig lite skumt. Så fort vi duschar så går strömmen nämligen. Och det kan ju vara bra att ha vatten när man vill duscha.




Hoppas ni får en trevlig söndag <3

lördag 12 mars 2011

Snöpligt..

... men ack så trevlig schlagerfest. Vi konstaterade att vi tävlat sedan 2005, häftigt att denna trevliga tradition hänger kvar. I år kom jag på 2:a plats slagen med en ynka poäng, grattis Linda. Nästa år är det alltså hon som fixar med tävling, korandet av drottning och pris. Hur som helst så verkar det bli uppföljning med schlagermys a la Eurovision i maj. Då har ju bebisen (förhoppningsvis) tittat ut så funkar det så kommer jag apselut! Tror det kan gå riktigt bra för den lilla gullgossen Saade.
.
Bästa låten var Nicke Borgs - leaving home. MEN snälla Nicke, klipp dig! Jag kan inte med att titta på karl i hans hästsvans. Däremot kan jag titta längre på Danny. Tyckte han skulle vinna. Han hade bäst röj och jag tror han hade funkat bäst i Europa. Men annars var ju Lena PH i vanligt ordning med (pausunderhållning) Hon var ju ändå bäst, hon är oslagbar min Lena!
.
Nu är klockan aldeles för sent för den här mamman med stormagen. Bäst att gå och vila när jag både satt tapet och schlagerfestat på samma dag.
.
Tjingeling..
.
Ps.. Stryker nu kära mamma på listan, är ju bara 24 minuter kvar av dygnet.

onsdag 9 mars 2011

Lite nytt !



4 av 5 trevliga spegeldörrar på plats

Handtagen är inhandlade och på väg mot Lönnemossa just nu!

Jag är himla kär i vår tapet Family tree


Fotograferat i skymning. Tapeten ändrar styrka beroende på ljus
.
Svängde in till butiken Spillevinken idag. De har så himla mycket fina barnkläder och jag kunde så klart inte hålla fingrarna i styr. Så här fint blir kläderna inslagna när man handlar där
.
Sen handlade jag såklart en liten present till en vän som snart ska få en bebis. Det ligger i det vita paketet. Fniss..
.




Dessa små söta fick följa med hem. En sparkdräkt och en liten liten keps från KIK KID och en snuttis från geggamoja







Schhhh säg inget till snickarMatte. Jag har trots allt köpstopp på bebisfronten. Men jag kunde inte låta bli. Hihi
.
Snutten får Mille ge till sin lillebror när de äntligen får träffas. Han är ju liksom den som kan snuttarna bäst och denna blev väl godkänd.
.
Nu ska vi mysa med en varsin mini Daimstrut och kramas innan det är läggdags.


måndag 7 mars 2011

Lugna gatan

Tjingeling
.
Jag har varit ledig hela eftermiddagen idag. Har inte gjort något alls fast jag har ändå hunnit med lite. Ta det lugnt är liksom inte riktigt det jag är bäst på. Är ju vädeur. Jag har ju jättemycket jag vill hinna med innan lillfis kommer. Är väl inte riktigt så man ska tänka kanske. Men jag ska ofta lägga fötterna på soffkanten det lovar jag.
.
.Jag och en vän diskuterade idag att det vore bra om han kom den 22:a mars ungefär. Då har jag jobbat klart den här veckan i lugn och ro och fått vara ledig helt några dagar. Nästa vecka och framöver kommer M att vara på hemmaplan i Falun och jobba, det känns tryggt. Sedan så vill jag såklart flytta upp till övervåningen och fixa ordning. Boa vill jag hinna med också och naturligtvis ta hem titeln Årets Schlagerdrottning med flickorna på lördag! Läs mer om den här! Föresten så är det ingen som tagit det datumet i min tävling. Kankse borde göra det själv? Syster Åsa har dagens dato och stursk som jag är vågar jag säga att det blir inga röda ferrarisar här inte...
.
Just nu kan jag bocka av följande på min att-göra-innan-bebisen-kommer-lista
.
* Åka tåg till mamma med Mille
* Beställa bebissnutte och filt
* BB-väskan packad
* Bebiskläder tvättade
* Bebis-sköta saker inhandlade klart
* Grundmålat skötbord vitt
.
Nu åker jag och hämtar storfis på dagis. Så nu är det minsann slut på lugn och ro
.
.
.
.
Tillägg kl. 18.27 Kära lillfis, kom när du är helt klar istället! /L

fredag 4 mars 2011

Sista veckan med gänget

Jag jobbar mina sista dagar nästa vecka och blir sedan ledig länge. Känns både och att gå hem den här gången. Jag trivs ju så bra på mitt jobb och med mina kollegor. Självklart blir det underbart med nytillskott i familjen. Men nog kommer jag sakna HagNor allt. Jag får kanske komma ofta och hälsa på om jag tar med mig nybakat?!
.
Jag och min käre snickargubbe enades om att vi faktiskt inte ännu riktigt har förstått att vi ska bli 4 i familjen. Blir nog inte riktigt förens han har tittat ut. 2 barnsföräldrar, Mille blir storebror och allt vad det innebär. Vi ska ta hand om ett nytt litet liv, spännande och omvälvande..men ack vad du är välkommen lille skrutt..
.
...men kan du tänkas vänta tills jag satt tiaran på huvudet och vunnit den årliga schlagertävlingen?

onsdag 2 mars 2011

Med sorg i hjärtat

Ibland är livet så sorgligt orättvist. När man kämpat så länge och det slutar på ett ofattbart sätt när det egentligen var nu det skulle börja på riktigt.
.
Min fina vän har mist sin livskamrat.
Mina tankar är hos dig och familjen. Jag känner så med dig.
.
Lisa