lördag 26 februari 2011

De vankas tapetsering

Vi har fått en stor ljus hall uppe. Forna sovrumsdörrar, karmar och hela väggen där emellan är borta sedan några veckor nu. Ingången till badrummet kommer flyttas mot Milles nya dörröppning. Det finns då plats åt en myshörna. Färgsättning och tapetidéer snurrar på högvarv till nya hallen.
.
Vårat sovrum och Milles sovrum är färdigmålade. Tapet kommer upp nu i helgen till båda rummen. Vår sovrumsmatta kommer till veckan, milles golv ska slipas och målas och lister ska upp. Sedan är det dags för elektrikern att koppla, efter det flyttar vi upp!
.
Behöver jag säga att jag längar? Även om vi sovit väldigt gott nere i matsalen så ska det bli fantastiskt skönt att äta middag vid ett ordentligt bord och sitta på en skön stol. För att inte tala om att sova under kupan och lilla fina fönstret! Inte nog med det. Då blir det äntligen dags att skruva ihop spjälsängen!


.
Här under ska vi sova
.
.
Nya hallen. Igenlagt med brädor där förra väggarna stått.
Idéerna snurrar
.

Dörröppning till vårat sovrum, bebisens och garderob
.


Tapetseringsverkstad i Milles rum



Ett smakprov! Vad tycker ni?


.
Milles helikoptertapet



Så nu är det dags att fortsätta..







måndag 21 februari 2011

Bebistävling!

Japp.. då var det cirkus 5 veckor kvar innan vi väntas glida in på bebisfabriken. Varför inte fira denna milstolpe med en liten tävling.

Ja ni gissar helt enkelt på det datum ni tror lillfis tänker titta ut ur sin varma, mysiga, vadderade, rosa tillvaro. Skriv namn och valt datum som kommentar här nedan. Det är bäst att vara snabb så man får det datum man vill ha. Kan dock delas med andra men verkar lite oglammoröst. Bebisen är beräknad till den 28 mars. Det är bara att välja, vraka, gissa och tro!

Naturligtvis utlovas stor godispåse till vinnaren av rätt datum. Önskning av godissort går bra att lägga till i sin kommentar.
Kram
.
.
.
Tillägg: Vet ni! Det är helt ok att välja datum efter den 28:e mars! Kul att så många är med och tävlar kram L

tisdag 15 februari 2011

Liten och ny!

Fick en söt bild på min första son Mille av min fina mamma idag. Tänk att han varit så liten. Så go och fin liten rund farbror. Mor min tycker att han är lik sig, har svårt att se sånt jag. Men vi undrar förstås om lillfis nummer två kommer vara lik storebror. Har hört sägas att ju längre det är mellan syskon ju mer olika är de. Vi får väl se. Det som är säkert är att denna lilla prins är otroligt efterlängtad och väldigt välkommen om ett par veckor. Vi vill snusa ny bebis snart!

Mille 1 dag gammal


Annars har jag hållt mig på mattan med att boa bebisrum. För det första är det ju långt ifrån klart!!.. så spjälsäng, barnvagn, skötbord och allt därtill står fortfarande i källaren. Det kliar i outhärdligt i fingrarna och jag som är förberedelsernas moder har i allafall tvättat bebiskläder idag. Pyttesmå söta kläder klara att trä på en skör ny liten farbror. Längtar så!

Måste genast krypa ner och lukta på min stora snarkande fis. För 4-årings snus går utomordentligt bra det med!

torsdag 10 februari 2011

Miss proppmätt..




Här är den randig och stor. V 33 nu.

tisdag 8 februari 2011

Kärlek!

Jag äntligen funnit den. I två års tid har köket varit klart och jag har saknat en matta framför diskbänken hela tiden. Provat några stycken och kikat på många men har inte hittat den rätta. Men nu ligger den där på plats och det känns så bra. Det är en plastmatta beställd av Siljans Mattväveri genom lantiga butiken Gruvgatan 13.


Mattans namn är Lina







En annan nyfunnen och efterlängtad kärlek är vår hallspegel. Den heter Hemnes och kommer från Ikea.

Annars rullar det på. Övervåningen har fått en ny stor hall. De tidigare gamla sovrummens dörröppningar och väggen där emellan är borta och den nya ljusare planlösningen börjar komma fram. Hallen ger oss möjligheter till en kombinerad data/myshörna. Bilder kommer naturligtvis!

onsdag 2 februari 2011

Mums..


Japp, nu är de här! Efter konstaterande av min syster A så har vi gemensamt kommit till klarhet. Mina läppar har svullnat, de är fyllda med vatten eller nåt. Men stora och pussiga är de iallafall. Så jag lägger på lite extra läppglans och säger som Maria Montazami.. Mums!