onsdag 22 december 2010

Ledigt!

Jippie, äntligen julledigt, kärleken är äntligen hemma igen och vi ska mysa till det ordentligt framför tvn ikväll. I morgon ska vi fixa lite, någon sista klapp men bara lugnt och stilla. Ni vet lång god frukost och bara mys hela dagen. Till kvällen har vi uppesittar kväll, vi ska klä granen, slå in paket och knapra vår första skinksmörgås och dricka cider.
.
Vi firar Julen i Solbacka i år med farmor, farfar och faster Maria, Micke och barnen. På Juldagen intar vi Chatou de Lisselbo och firar med min sida av släkten. Härliga varma mysiga jul!

God Jul önskar jag er!
Må ni få mycket kärlek och värme från släkt och vänner.
.
♥♥

måndag 20 december 2010

Pirater

Vilket härligt gäng med små pirater. Jätteroligt kalas för Mingus som fyllde 4 år. Det var verkligen full fart och de var så himla söta allihopa. Jag måste bara dela med mig även om det inte är de bästa bilderna.

Fikadags

Mille och födelsedagspiraten Mingus

Kapten Storskägg och läskige Gråttand

söndag 19 december 2010

Julgodisbak i Lisselbo

Traditionsenligt bakar och pysslar vi julgodis hos sys A i Lisselbo varje år. Dekoration av pepparkakor, marsipanpluttar, wienernougat, snöbollar, knäck och mandelkross bestod listan av i år. Självklart är det jättekul för barnen och GOTT!
.

Julen närmar sig verkligen med stormsteg och inte är jag klar med julbestyren ännu. Mathias jobbar borta i veckan igen så nu är det fix som gäller idag. Snickeri, pyntning, julklappshandling, piratkalas och storhandling står på schemat.
.

Grabbarna åkte cross igår för att träna lite till det årliga Juldagsracet. Vi gjorde stan och inhandlade piratkostym, present till födesedagspiraten och risgrynsgrötslunch i Lisselbo innan pysslet. En innehållsrik och trevlig helg.




Pepparkakspiff

.

.



Ella har skrivit Lisa på ett hjärta.. gulligt

.



Marsipanpluttar doppade i choklad

.

Vissa får silverögon..

.

Mandelkross
.


Godisbaket

torsdag 16 december 2010

En vinterdag

Mycket snö har det kommit i natt. När Mille äntligen blivit feberfri passade vi på att gå ut och åka pulka. Vi har gjort en backe utanför oss som är alldeles lagom. Så skottade vi undan snö förstås. Tog några fina vinterbilder på mina killar.

Mille fick prova sina nya glasögon ute och det gick jättebra. Det vräkte ner snö och de blev blöta men han klagade inte en gång. Han är jätteduktig verkligen, det är himla ovant men han står på sig och har dem på längre och längre för varje dag. I morgon blir första gången på dagis med glasögonen på och han kommer gå dit med stolthet och jag hoppas innerligt att han kommer hem med samma känsla!!

Baljan ned översnöad ljung i vi har vid vägkanten

Fisen pulkaredo

Fina Mille

♥ mina finaste killar ♥

onsdag 15 december 2010

Alena med snuvig prins

Här i mörkrets vrå sitter jag och knåpar. Jag är hemma och vabar Mille som har feber och snuva. Just nu snusar han i soffan en stund, Har passat på att jobba lite men jag har nog mest ställt till det för bästa kollegan, jag som trodde motsatsen.

I måndags var det Luciafirande på dagis på tapeten och alla barnen sjöng och var underbart söta. Jag hade förstås svårt att hålla tårarna borta. Mille var tomtenisse men hade nog gärna varit Lucia helst. Fröknarna bjöd på lussefika efteråt och det var hur mysigt som helst.


Fina lussefisar


Med en liten vissen tomtenisse slappade jag i soffan på kvällen. M är i Uppsala och snickrar troligtvis hela veckan. Jättetrist och läskigt i mörkret för mig, för jag är nämligen himla mörkrädd. Tur man mer än gärna får sällskap av Millen och katterna i sängen. En måndagnatt full av feberfrossa och oro. Nu är han däremot piggare och farfar har barnvaktat lite idag då jag hade tid hos barnmorskan. Första kollen sedan glukosbelastningen i vecka 15-16 någongång. Härligt att få veta att mina och bebisens värden är bra. 140 i hjärtslag på lillfis i magen, precis som storfis hade. Så nog är det en grabb allt! Men man måste vakta sin tunga när man pratar med farfar. Han vill nämligen inte veta vad det är för sort minsann. Så det är himla svårt att inte bara babbla på utan vi måste tänka till varje gång.

Vi var på julbord i Romme med Maria och Micke förra veckan. M och Maria visste inte alls vart de skulle och Marias min när vi dök upp i Solbacka var oslagbar. Vi lämnade av Mille hos världens bästa farmor som passade barnen och styrde kosan mot Romme Alpin (en 2:a gång för mig) Ovetandes trode de att vi skulle till Ulvshyttan och äta men tji fick de när vi hamnade i bandvagn upp mot toppstugan. Väldigt fint julbord med mycket gott och mysigt hade vi förstås.

Micke & Maria åker bandvagn



Kärleken satt fram och kände sig hemmastadd. Cruisade nämligen runt i dessa i lumpen.

Vi har även varit med och döpt Jessica och Mårtens lilla Wiktor i Svärdsjö kyrka. Väldigt fint dop och lättsamt. Barnen fick vara framme med prästen och se när Wiktor fick vatten på huvudet. Gott med smörgåstårta och fika efteråt i församlingshemmet.


Spännande
.

Prästen fick hjälp med Välsignelsen


Nu ska jag fixa till en Risotto. Det var längesedan jag gjorde en sådan. Vi får passa på när pappan är på villovägar. Det hör inte till hans favoriter med grönt i maten nämligen.

Men först ska jag gå och tända några lampor! Och även piffa till med lite granris och ljus i kronan och toaletten ska få sig lite sköndoftande värmeljus a la hängmoj.
.
Wiiii min snickarMatte kommer hem redan ikväll! 18.15

tisdag 7 december 2010

Lycka!!

Vårat sovrumsfönster har äntligen kommit!! Det kommer blir underbart vackert i vårat sovrum ovanför huvudändan av sängen. Efter veckor av sågspånsinvasion och kallras ser jag äntligen en ljusglimt nu när det är isolerat överallt. Nu ska gipsskivor upp härnäst och sedan reglas väggen upp mellan bebisens och vårat sovrum. Men först ska det fina fönstret få sin plats....

Liggande fönsterlycka

Riddare av Lego i julkalendern, lucka 7 visade sig vara en drottning med krona minsann

Lite pyssel att sätta ihop är det allt

måndag 6 december 2010

Decemberfart..

Oj.. vad tiden springer iväg. Första och andra advent har passerat redan. Ljusstakar och slingor både ute och inne har kommit fram och hyacinterna börjar äntligen sprida sin ljuvliga doft i huset. Det är så himla mysigt att tända ljus och bara njuta. Vi har bakat lussemonster, bullar och pepparkakor i alla möjliga former i helgen. Jättefina och goda såklart. Julklappslistan börjar arta sig men är dock långt ifrån inköpt. Får lite tid över på onsdag då jag ska få bli fin i håret och efteråt träffa min vän G för en efterlängtad fika och lite kik på stan.

Vecka 24 (eller var det 25) stundas i morgon. Ryggen har ordnat till sig lite. Puh.. jag hoppas komma igång med stavgången på lunchen igen. Annars mår jag toppen. Har köpstopp på bebisbyxan redan, jag kan inte stå emot dem. De liksom drar mig till sig som en magnet. Sen fick jag en laddning av Lilla Anna också.. Men igentligen behöver bebisen inte något riktigt i klädväg. Kanske några bodys då.. Någon mössa. Hihi.. det är så roligt.

Jag slänger in några bilder från vår mysiga ljusstöparkväll som vi hade i november. Ljusen är jättefina och brinner sakta. God mat, vin och trevligt sällskap. Absolut något som måste provas.




Kerstin och Sys A doppar



Ljus på vänt



Nya infärgade


Min skörd, de lila är väl läckra


Grenljus, vågade färga det andra svart


Enriskrans


Framsidan


Mina finaste ♥