tisdag 30 november 2010

Julbord

Weeee... I morgon kväll drar vi på HagNor till Romme Alpin på julbord! Ska bli riktigt roligt att göra något med företaget utanför murarna så att säga. Jag trivs på mitt jobb, väldigt bra faktiskt. Både då med arbetsuppgifter och kolleger. Ibland drar man snett med någon.. men äh.. det är en annan historia.

Vi åker buss från Falun och minglar lite med glögg innan vi intar skjutsen med bandvagn upp för berget till toppstugan där vi ska äta julmat! Det ska bli så himla himla gott och trevligt.

Trevlig onsdag!! :)

fredag 26 november 2010

liten som en myra

Även om jag vet hur jag förväntas och ska vara så är det så svårt att leva upp till det starka. Egentligen är det positivt men så svårt i mammahjärtat. Liten i kväll, bättre i morgon..

måndag 22 november 2010

vilding

Jag har en vilding där inne, han gör sig påmind hela tiden. Det är verkligen en bufflare. Mille var mycket lugnare i magen än denna lilla prins. Det är så härligt!!

Tar raska steg in i v. 22 i morgon och nu har magen blivit väldigt rund. Men det är härligt. Även om jag har en elak fog där bak som styr mig med järnhand så mår jag bra ändå.

I veckan ska jag på ljusstöpning med svärmor, sys A och Kerstin från jobbet. Det ska bli så mysigt. Det är verkligen kul och så himla trevligt. Sen funderar jag på 1:a adventsmys med flickorna på söndag. För att träffas förstås och för att bjuda dem på lussebulle och glögg och min övervåningsmisär!

Så lussebullsbak och adventspiff väntar!

söndag 21 november 2010

skräp

Det var längesedan jag skrev nu. Allt går i en himla fart så jag har inte hunnit med helt enkelt. Mille är frisk sedan 1 vecka och jag hoppas att vi ska slippa magsjukan som väntar runt knuten.
1:a advent vankas till helgen och det är en massa roligt piff jag ska fixa tills dess. Underbart roligt piff. Ljusstakar, adventljus, kransarrangemang och ljusslingor både ute och inne. Man blir upprymd och pirrig så här innan advent och jul. Jag hör till dem som gillar vintern men nog behöver vi lysas upp med lite ljus den här mörka årstiden.
Vi har fixat där hemma, Mathias ligger i och här nedan syns resultatet. Det kan tyckas väldigt rörigt och skräpigt och så är det också. Men när man river och har spån i väggarna så hamnar det spån överallt. Vi sparar det mesta för att sedan lägga det som isolering på vinden. Därav alla svarta plastsäckar som vi badar i. Det är bra spännande iallafall att få vara med om ett sådan här projekt. Att få se planlösningen sakta växa fram precis så som vi vill.


Vårat sovrum, numera isolerad balkongöppning. Med synligt hål för fönstret. Bråte i massor.

Rivning av vägg till sovrummet. Hittade urfin tapet. Ser ni spånet som rinner ur väggen, inte undra på att man har det överallt ialla kläder och varenda vrå.


Jättefin tapet



Väggen nästan väck. Väggen till höger in till kattvinden ska ner näst




Öppet. Milles rums vägg synlig där bakom




Blivande sovrum



Kattvindsväggen borta




Vår katt Bosse inspekterar nya utrymmen. Sopsäckar med spån i massor


Här ska vi sova en dag..

Så härnäst i byggprojektet väntar avvägning av timmerstockar och regling av nya väggar. Det går undan och det är himla härligt. Min byggarMatte är verkligen ihärdig, duktig och energisk till tusen. Eftersom jag har en fog bak i ryggen som jag känner av så är inte jag till mycket hjälp heller. Jag kan skotta lite spån och slänga brädor mest. Men någon måste ju sköta markservicen också.

måndag 8 november 2010

Liten sjuk krabat

Idag är jag hemma med sonen som har en sådan hiskeligt läskig hosta. På dagarna är det ganska lugnt och han är pigg men så fort han ansträngt sig lite så kommer det ett hostanfall och han blir så ledsen. Mest märks den av på natten då han nästan inte kan få luft vissa gånger. Det svåra är att det är jobbigt att ta medusin. Det är inget kul, vi får truga och lirka och det slutar oftast i tårar. Så vi leker inne idag med tågbana mest och snart ska vi måla med fingerfärg och äta överraskningsglass.


Vi har annars haft en härlig helg som vanligt med god mat och mysiga stunder. Mathias har slitit på med rivningen uppe och balkongen är nu bara ett trist hål. Vi har måttbeställt ett fönster från Tängerssnickeri. Det är smalt, avlångt och spröjsat och kommer sitta i vårat blivande sovrum. Igår när vi reglade upp fönstret började det skymma och en ljuvlig orangerosa solnedgång visade sig. Tänk när vi kan kika ut och se det från vårat sovrumsfönster. Jag längtar så!




Sovrumsvägg med fönster reglad, söt balkong väck


Sys A, Ella och jag gjorde Ikea i lördags medans killarna åkte cross och Mille tillbringade dagen med farmor och farfar. Jag kollade badrumsinredning och bebisgrejor. Köpte ben till vår säng för nu slänger vi ut sängstommen som är så bra men i fel färg. Någon som behöver en Malm sängstomme? Annars blev det väl lite av varje och ljus i massor. Det lagret var tvärslut.



Så här sover vi nu, mitt i vardagsrummet. Ändå ganska mysigt.


Jag längtar tills första advent när jag äntligen får tända mina nya ljusstakar, stjärnor och all fin utebelysning. Det är så mörkt och trist nu även om det är väldigt vackert när det är frost ute.

Vi har även tänt ljus för dem vi minns och saknar. Det är så vackert när man åker förbi kyrkogården i Lönnemossa.


Vi har renoverat lite annat också. Lilla toaletten blev klar innan sommaren.


Lilla toan

Liten men fin

måndag 1 november 2010

Ultraljud och lakrits

I fredags gjorde vi plankstek som sagt. Himmel vad gott det var, bästa på länge. Efteråt åt vi Anitas daimtårta, vansinnigt god. På lördagen hälsade vi på fina familjen i Pilbo. Jättetrevlig att ses och få prata lite och killarna fick leka lite. Det är för långt mellan gångerna. Tänk vad svårt det kan vara att få till en träff ibland. M åkte 5-kamp på cross i Haghed.

Söndagen fixade vi lite ute på förmiddagen. Efter lunch kom sys Å, min svåger R och deras fina dotter Soffipropp. Vi fick hjälp av dem att bära ner sängarna till vardagsrummet. Det är där vi ska sova nu framöver. Medans vi river väggarna på övervåningen. Blev inte så pjåkigt om jag ska vara ärlig rätt mysigt faktiskt. Men det kommer väl att ändras under tiden vi bygger. Snart kräks jag säkert på att inte ha ett ordentligt matbord.

På eftermiddagen åkte jag och sys Å ner på stan och strosade lite. Jättemysigt att få egen tid. Vi hann med jättemycket. Mille fick nya byxor bland annat, verkligen välbehövligt. Men bara ljuvligt att få kika runt i lugn och ro.

Efter en underbar helg med mycket kul var det äntligen dags för ultraljud på måndagen. Nervösa var vi.

Bedrövligt kort men det visade sig vara en liten pojke!

Vilken häftig upplevelse det är att få se något så litet levande i sin kropp. Han bufflade och var så söt. Han låg upp och ner på mage liksom, med händerna bredvid huvudet. Vi blev tillbakaflyttade några dagar. Beräknat förlossningsdatum är nu 28 mars. Det var underbart och vilken skön känsla. Allt såg bra ut.

Vi tog ledigt resten av dagen och firade med en fika på stan. Passade på att kika på bebiskläder förstås. M kunde inte hålla fingrarna borta från dessa söta pyttesmå byxor.

Med crossar på förstås

När vi snaskade godis i lördags nämnde M att man inte fick äta hur mycket lakrits som helst när man har en bulle i ugnen. Högst fjuttiga 50 g per dag. Vågade inte äta fler då och sedan dess har jag klurat på hur mycket 50 g kan vara igentligen. Så idag åkte vågen fram och jag vägde en läskig salt döskalle. För jag menar det är ju verkligen viktig information.

Endast 16 gram

Så jag kan alltså äta 3 st och en sjättedels varje dag. Det täpper nog till suget!