torsdag 30 september 2010

Fina fina fina saker

Kunde inte hålla mig längre.. Jag har handlat det första till liten i magen. När den nu tänker komma ut mars som april måste liten ha en mössa så klart. Varför inte beställa lika till liten och stor. De får samma tyg med vita bilar på i ljust grå från JNY design. Litens mössa har en söt knut. Det är Emilia som har sidan http://www.barnpalatset.blogspot.com/ som syr dessa skönheter och fler därtill.

Milles mössaLitens mössa med knut

Jag besöker ofta hemsidan http://www.isa.nu/ och suckar högt över hennes gudomligt fina alster. Det fantastiska är att de finns i flera olika färger. Så de passar i ditt hem. Just nu är jag såld på den här fina fjärilen.

PapillonIhop


När man någon gång kanske skulle kunna få en ring på fingret skulle ju den här passa ypperligt på min sovrumsvägg. Eller varför inte den här nedan som du kan välja figurer på och skriva vad du vill så det passar just dig. Ljuvliga!


Huller om buller

Det rullar på

Vi har haft en kanonhelg och vecka men både mycket bus, fix och bygg. M jobbar på så kattvinden nu är isolerad och redo för gips. Igår kväll mätte vi ut väggar till badrum, vårat sovrum och Milles rum så nästa moment är att regla upp. Vi har konstaterat att vi får byta ut våra vackra stora innedörrar mot nya mindre. Sorgligt men det får gå om vi ska få plats.

Mille och jag har stuvat undan trädgårdsmöbler och leksaker inför vintern. Vi har plockat ljuvliga äpplen och planterat lökar, ståtlig Allium (kirgislök) och röda och oranga tulpaner. Håller tummarna för att katterna har utrotat sorkarna så de inte kniper lökarna i vinter. Rådjuren har börjat visa sig på tomten igen. De äter äpplen som ligger nedanför träden. Jättebra att de städar och de är så mysiga att se på.

En trött fis vilar sig framför TingelingMille och jag bakade muffins och sys A, Ella och morfar kom på fika. Anna hade med sig en hel korg med Trattkantareller till oss. Så jag gjorde köttfärsbiffar, potatis, svampsås och frästa trattisar till middag. Smaksigt. Sys slängde även ett öga på vår planritning och kom med goda råd.
Nybakta frasmuffins och kladdmuffins


Trattisar, Tack sys

I kväll efter dagis och jobb är det dags för gymnastik igen. Sen ska vi packa den lilla väskan för att efter lunch i morgon åka till Lindesberg och mormor och Leif. Mille har längtat så. Mathias får stanna hemma och bygga. Han är så duktig och har så mycket energi. Du är dunderbar min kärlek!

lördag 25 september 2010

Milles rum

Så här ser Milles rum ut nu. Väggen till kattvinden är riven och även det äldre taket har fått kommit fram. Här ska nu isoleras och gipsas och en vägg till höger ska sättas upp. Där innanför kommer vårat sovrum att vara. Timmerstocken som ligger ner kommer att planas ut och golvet kommer få en jämn yta. Svårt att förstå nu att det ska bli ett barnrum så småning om. Men det är bara att gilla läget och planera, tänka till ordentligt och inte missa något praktiskt.

Jag och sys A har badat med barnen idag. Ätit lunch på mc donalds, handlat höstblomster på plantagen och storhandlat. Under tiden har M och farfar donat i Milles rum. Vi pärlade med nyinhandlade småpärlor på eftermiddagen och gjorde en Grekisk pytt till middag. Nu blir det en rulle i soffan med godispåsen under armen. Tack och godnatt.

fredag 24 september 2010

planlösning

Åh det är inte lätt med planlösning. Svårt.. hur gör man, vad ska man tänka på! Måste nog ringa en vän.. och sover på saken. God natt

torsdag 23 september 2010

En kaostorsdag med en ljuvlig ljusglimt!

Efter en förmiddag med mindre roligheter så klarnade det upp rejält vid 11-tiden. Jag skulle ju bli bjuden på lunch hos Lilla Anna och hennes fina fis Jack 8 månader. Efter jättesmaskig paj, sallad, kaffe och kaka + en liten söting som man inte kan ta ögonen i från var jag supernöjd och på mycket bättre humör! Anna som är lite mer haj än jag här i bloggträsket visade mig hur jag kunde ansluta mobilen hit, så nu kan jag skicka inlägg vart än jag är! Supertack Lilla A! Och ur mysig lunch!

På eftermiddagen hände det mindre roliga saker igen, och jag började undra om jag egentligen borde klivit upp på morgonen. Det verkade mer lämpat att stanna hemma under täcket. Eftermiddagen avslutades med en mindre Golfkrasch som rullat av sig själv nedför en backe rakt in i en väldigt stor fin husbil. Och utanför dagis som grädde på moset. Ingen skadad mest bilen och jag. Käre sambo fick styra upp kvällen då jag var en smula instabil så att säga. Tack för det, världens bästa. Syster Å hade fina besked och många värmande ord. Tänk vilken tur jag har som har en sån fantastisk familj.

Hoppas på en mycket bättre dag i morgon. Klart slut
Ps.. har handlat fin present till M som fyller i oktober.. Fniss!! Ds

Titta vad jag kan!

Titta vad jag kan!

tisdag 21 september 2010

Projekt övervåning


Nu är vi igång igen med renovering. Jag säger pust och suck för det blir en salig röra men det är bara att hålla huvudet över vattenytan och hålla ut. Det tar ju slut någon gång. Eftersom det nu kommer en ny familjemedlem i vår så tog vi ett beslut om att köra igång med projekt övervåning snarast möjligast. Och för att jag ska kunna hjälpa till så mycket som möjligt innan jag blir mjölkmaskin så att säga. Vi ska få tre sovrum och ett nytt större badrum. Bättre garderober och förvaring. Kul med färg och tapetval. Vet på ett ungefär hur jag vill ha det i badrummet. Men tacksam för tips och ideér så klart! Något sånt här vore ju kul till Milles rum.

Fina fina ugglor på pinne


En vagga till lillfis kanskeVi kommer att flytta ner och sova i vardagsrummet framöver. Vi kommer få duscha i källaren i det ljusblå klaustrofobiframkallande rummet med tomtegrön bröstpanel och ljusgult badkar. Men det ska nog gå bra. Men hellre renoveringsstök nu än lägre fram med två barn. Mille är så glad nu när hans leksaker finns tillgängliga nere. Så vi kryssar över tågbanor och bilbanor och hoppar över legogubbar och motocyklar. Planlösning kommer inom kort.


För övrigt leker livet och jag försöker hålla i gång med träning. Prommenader på lunchen Combat på tisdagar. Skulle vilja klämma in Core också en dag i veckan. Mår så där, illamåendet har lagt sig men magen funkar lite på halvfart, får verkligen tänka på hur mycket jag äter och när. Mille har börjat på gymnastik. Han tycker det är jätteskoj. Inga föräldrar får vara med det är bra det! I helgen tänker Mathias riva väggarna till kattvinden i Milles rum. Då passar vi på att ta med sys och Ellan på bad på lugnet!

lördag 11 september 2010

Väntan


Nu när vi klivit in i den lite säkrare delen vågar jag dela med mig.

Vi väntar vårt andra barn i slutet på mars! Det känns så spännande och en harmoni har sänkt sig över hemmet. Mille ska bli storebror men verkar redan undra om inte bebisen ska komma ut snart. Klappar i bland på magen och säger godnatt.

Vi väntar med längtan på dig du lille kotte.

torsdag 2 september 2010

Äntligen kräftor..

jag har längtat så det dryper i mungipan. Det var väl ändå att ta i men nog är jag himla sugen allt. I helgen ska det ske, i Lönnemossa eller i Österå må vara obestämt ännu men fest blir det. Vi brukar ju vara alla i hela stora familjen och det är lika härligt varje gång. Undrar om jag ska göra hattar, mellanssys make (pluspoäng va?) blir så härligt gnisslig då. Hihi..

I och för sig.. så brukar det inte vara så många som äter de däringa kräftorna.. Brukar bli Sofie och Ella som äter mest. Men det är härligt att bara träffas alla fina i familjen. Har fått tips på kräftor av fina kollegan P. Så här ska festas, salut, jamas och skål!