torsdag 26 augusti 2010

Kantarellkaos

Jag undrar om jag vågar låta min kantarellsamling växa på sig lite till? Tänk om de skulle vara borta om jag väntar till i helgen.. Hm..


Kan ge mig 17 på att tanten med hunden som alltid pratar i mobiltelefon, kommer att knipa dem framför ögonen på mig. De står nämligen på en sluttning och där över går en liten stig. Hon går säkert som jag och avvaktar att ta dem när de blivit lite större. Gaaah..

Vågar jag vänta..?..

söndag 22 augusti 2010

Fin helg

Det har varit en sådan där bra helg. Ni vet en sån som är innehållsrik av både det ena och det andra och man känner sig nöjd och belåten. Mathias har passat på att sätta upp ett skorstensskydd. Eftersom vi inte eldar i skorstenen då vi har bergvärme sedan 2 år så behövde den lite kärlek och fick en fin hatt. Min flitiga karl har även satt i den fina dörren i verandan som jag köpte i juli. Bort med den förskräckligt fula blå och in med den fina vita dörren med nio rutor. Ljuvligt! Lite ömhet och färg på den så kommer verandan bli som vi vill. Den ska även bli vit inuti, så småning om. Jag är ju i målartagen så det är väl bäst att jag fortsätter. Har målat vardagsrumsbordet med 3 strykningar och nu står det på sin plats i väntan på en vaxstrykning.

Vi har klarat av lilla kusin Idas dop i Amsbergs kapell idag. Hon skötte sig exemplariskt utan ett endaste gnäll. Hon log åt prästen och nafsade på dopklänningen. Fika efteråt i församlingshemmet med presentutdelning. Vi gav ett silverhalsband med en liten änglaberlock i. Fint! Då fick vi också veta att det vankas bröllop nästa sommar mellan Mathias bror Martin och hans Clara. Jättemysigt och de är verkligen fina ihop. Nu på kvällen har vi ätit egen Thai som denna gång verkligen var lyckad. När Mathias såg till att busfröet kom i säng trampade jag till skogs och håvade in en kantarellskörd till kvällsmackan. Men jag är bra ormrädd sedan vi sist såg en läskig en solandes i skogen. Usch..

Jag har placerat om blommorna i landet på framsidan. Det känns nog ändå allra bäst. Det har blivit lite bättre ordning nu. Om allt vill som jag vill till nästa år vill säga. Min kära mor förser mig med många fina plantor och de tar sig så fint. Jag har fått Blågull, blå Näva, vit Isop i våras som jag nu delat och sorterat ut. De får dela rabatt med vit Näva, Riddarsporrar vita och blå, Nejlikrot och Lavendel. Det blir spännande att se nästa sommar. Jag knyckte även frön från en liten vit söt blomma av syster A. De blommar så fint på sensommaren men jag kan inte minnas just nu vad den heter. Jag tänkte fröså några direkt i landet sedan sparar jag några att driva upp i vår.

Nu ska jag göra en kantarellsmörgås. Mmm
Ha en fortsatt trevlig söndag. Kram L

onsdag 18 augusti 2010

om ingenting

Jag jobbar. Alltså det är onsdag klockan är 15,22 och jag slinker in lite busigt för att på inrådan av en vän underhålla min blogg lite med ett inlägg om just ingenting. Snart kan jag åka hem till hemmets lugna vrå. Ingen fantasi vad det gäller mat, korvstroganof, nä, köttfärsås, nä, pytt i panna hade lillfis ätit idag på dagis.. Hm.. Ja ugnstekt falukorv a la Evamari? Det lät gott.. men har jag korv?

Iallafall så har jag det himla bra på mitt jobb. Har flyttat till ett eget rum. Underbart. Det blir lite mera jobb om man säger så. Jag trivs med kolleger och har bra inspirerande arbetsuppgifter. Vi får en ny kollega på innesälj nu i dagarna. Men först ska vi på kickoff med Xerox i morgon i Stockholm. Det ska bli trevligt. Det brukar det ju vara. God mat, bra info och roliga personer. Vi träffas ju då och då och det är himla trevligt att se dem igen när det gått ett tag. Det är oftast någon som tillkommit. Och det skulle ju inte vara fel att vinna en resa igen. Den gick till Malaga sist. Det var härligt! Men vad ska man ta på på denna tillställning? Urk..

Sen ska vi på dop i helgen. Vad ska man ta på då då? Jag har iallafall varit duktig och i förhand skrivit ett gratulationskort och vi vet vad vi ska inhandla. Det är lilla fina kusin Ida som ska få sitt namn i Amsbergs kapell. Undrar om man ska ta med köttbullar till våran ostyrige lillfis så han kan sitta still i 10 minuter iallafall i kyrkan? Han lär väl hänga med farmor annars. Längst fram och böka i dopfunten eller hänga och slänga i predikstolen som han hade gjort en gång när han var med farmor under en gudstjänst. Världens bästa farmor är ju assistent i kyrkan.

Annars så har det regnat hela dan. Men det gör inget.. faktiskt så gör det inget! Då kan jag måla mitt (igentligen sys A) vardagsrumsbord en sista gång. Det blir så fint. Ska inhandla fina nya beslag på Gruvgatan som jag spanat in.

Nu måste jag avverka mina sista minuter med att ringa till en leverantör. Så det så! Ha det gott.

Nytt bra ord för veckan är Himla. Kort och gott ett himla bra ord. Det beskriver ju hur enormt något är utan att svära! För då måste man lägga 5 kr i svärburken.

onsdag 11 augusti 2010

Lukten av flit och nybakt bröd

Ledigheten bara far förbi och snart är det jobbdags igen. Så nu är det slutspurt och vi pillar och påtar lite här och där och överallt. I trädgården förstås, det är där det finns mest att göra. Det inomhus som kräver uppmärksamhet får vänta till i höst. Men i morgon ska vi en vända till frisören för Milles del och även till biblioteket, djuraffären och fika hos morfar.

Förra veckan var vi på en minisemester i Småland och hälsade på min vän Mia och hennes Johan och hans två sötnosar Elsa och Axel. De bor i ett charmigt äldre hus på landet och där tillbringade vi några fina avslappnade dagar med mycket tok och bus för barnen. Vi blev ompysslade och bortskämda. Älgstek, murkelsås och tacos stod bla på menyn. Väldigt trevligt och gott förstås. De är i renoveringstagen så det var förstås mycket fint att titta på. Sprillans nytt kök, fina kakelugnar, torn och ljusa rum. Vår vistelse avslutades med pompa och ståt på Astrid Lindgren Land i Vimmerby. Vi hälsade på i Villa Villerkulla och njöt av en pjäs med självaste Pippi Långstrump med pirater. Mille var ljuvligt fascinerad. Efter det kom regnet, som forsade fram. När det gav sig lite promenerade vi runt hos Emil, Nils Karlsson pyssling, Törnrosdalen och längs Bråkmakargatan. Det blev en fin och riktigt mysig dag trots regnet.

Fina busiga barn


Hos Pippi


M och jag har varit på bio 2 gånger. Mille har sovit hos farmor och farfar en natt. Varit barnvakt åt Ella. Lekt med Oskar och Ida. Grillat i Östanfors. Fått trevliga nyheter till höger och vänster. Lärt mig ett speciellt Orkidéknep. Förkylning. Grundat altanräcke klart. Plockat hallon, vinbär och blåbär. Åkt cross i Gustafs med syster Åsa, Roy och Viktor. En skvätt träning. Fikat och kikat på stan och bara latat oss mycket!


Lönnemossaguld


Igår och idag har vi däremot fått eld i baken och gjort nytta här hemma. Några träd har fällts och staketet på framsidan har fått sig lite ny färg som verkligen var efterlängtat. Men det är långt i från klart. Det är väl en så där 60 meter tvåsidigt målande kvar. Vi satte nytt staket runt hela gården förra hösten. Men tack och lov för Falu röd färg. Det är ju ljuvligt att måla med rött! Jag har målat lite annat också. Svart! Sen har jag massor som behöver målas.


Ny färg på det gamla skruttiga.




Nymålad liten trådrulle?


Ljuvlig gammal stol att måla, närmare bestämt 8 st.

Nya altanräcket i backgrunden.

Ett ord som jag använder för mycket just nu är: Ljuvligt. Men det är just nu ett underbart ord som sätter mycket av mina tankar på plats.

Min fina sambo passade på att baka limpa idag så det luktar underbart i hela huset. Ni vet nybakt råglimpa som fyller näsborrarna med ljuvlig doft. Vi inväntar nu att lillfis ska vilja lägga sig så vi kan ta oss en nybakt med ost och te. Trevlig kväll!